Kristian Novak dolazi predstaviti novi, najprodavaniji roman

U četvrtak, 8. veljače u goste u Koprivnicu dolazi književnik Kristian Novak predstaviti novi roman ‘Slučaj vlastite pogibelji’ koji od trenutka objavljivanja ne silazi s ljestvica najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj. Susret počinje u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu.
Kristian Novak kao autor dobro je poznat korisnicima Knjižnice i čitaonice Fran Galović jer njegova prva dva romana ‘Črna mati zemla’ i ‘Ciganin, ali najljepši’ ne silaze s ljestvica najčitanijh knjiga. Uz romane Marka Gregura, među prvih 5 najčitanijih knjiga od 2013. godine redovito su tu upravo Novakovi romani.
O njegovim prethodnim romanima i njihovoj kvaliteti svjedoče činjenice da su oba romana postavljena na kazališne daske, a paralelno s izdavanjem novog romana postavljena je predstava prema njegovom predlošku u HNK-u Varaždin.
Novak se u romanu bavi slučajem samoubojstva mladog policajca u Međimurju za koje se sumnja da nije bilo samoubojstvo. Naime mladi je policajac u svome radu naišao na otpor nekih kolega jer je svoj posao radio krajnje pošteno i nije htio pogodovati nikome pa je zbog toga bio pod psihičkim pritiskom koji je doveo do samoubojstva ili ubojstva? Slučajem se aktivno bavi policija kako bi zataškala neke tragove, ali i članovi obitelji od kojih je stariji brat mrtvog policajca isto policajac. U maniri intenzivnog trilera Novak suvereno plovi pričom te do samog kraja čitatelj ne zna kako će se ona rasplesti.


Vezani članci

Najčitanije