Križevčaninu u noći nije bilo zima na biciklu jer je imao dva promila u sebi

Tijekom vikenda od 3. do 6. veljače 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Radi se o pojačanom policijskom nadzoru koji je već postao tradicija. Pijani vozači skrivili su dvije od spomenutih pet nesreća, a pritom se radi i o mladim vozačima.


Sankcionirano je 119 prometnih prekršaja, najviše prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a jedna je osoba uhvaćena i kako koristi mobitel u vožnji.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 3. veljače 2023. godine u 23.30 sati u Križevcima u Koprivničkoj ulica, kod 36-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,03 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 4. veljače 2023. godine u 7 sati u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 117 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Dva vozača bila su uhićena nakon čega je proveden žurni postupak, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je pušten. U pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu je zatečen jedan recidivist.


Vezani članci

Najčitanije