Križevci među 16 gradova u Hrvatskoj odabranih za provedbu projekta Europe Goes Local

Grad Križevci jedan je od 16 gradova u Hrvatskoj izabranih za uključivanje u najveći europski projekt u području rada s mladima Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level od Agencije za mobilnost i programe Europske unije, poručuju iz križevačke Gradske uprave dodavši kako se ovaj projekt provodi uz financijsku potporu programa Erasmus+ i za cilj ima poboljšati kvalitetu rada s mladima.
Uključenim gradovima pruža se mogućnost stručnog usavršavanja, umrežavanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini te višemjesečnu stručnu podršku pri unaprijeđenju lokalnih sustava rada s mladima prilagođenu individualnim potrebama svakog grada.
– Osim što smo Grad Križevci – prijatelj djece, sve više se ističemo kao grad za mlade zbog našeg rada na programima za mlade. Veseli me da je naše napore i želju boljeg rada s mladima prepoznala Agencija za mobilnost i pored prijava brojnih gradova odabrala upravo Križevce kao jedan od 16 gradova koji će imati priliku biti dio ovog velikog međunarodnog projekta – naglasio je gradonačelnik Mario Rajn te dodao da će se u nadolazećem razdoblju potpisati ugovor o suradnji na projektu i započeti s prvim aktivnostima u sklopu projektnog paketa.


Vezani članci

Najčitanije