Zabrinjava porast prometnih nesreća na godišnjoj razini

Na redovnoj mjesečnoj konferenciji Policijske uprave Koprivničko-križevačke danas, u četvrtak, predstavljeni su podaci stanja sigurnosti za prošli mjesec.


Dražen Laljek/V. Štefanek

Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave, naglasio je kako zabrinjava porast broja prometnih nesreća od 20 posto na godišnjoj razini. Pozitivno je, ističe, što u svibnju nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

– Prošli mjesec dogodile su se 64 prometnih pri čemu je u njih 34 ozlijeđeno 43 osoba te je to jedna od najvećih brojki u posljednje vrijeme. Što se tiče kriminaliteta u svibnju je zabilježeno 110 kaznenih djela, prijavljeno je 57 osoba, a materijalna šteta u tim kaznenim djelima iznosi čak 124.000 kuna – kazao je Laljek.

Damir Jančijev, voditelj službe policije, upozorio je građane na četiri glavne ubojice u prometu.

Damir Jančijev/V. Štefane

– Broj prometnih nesreća ukupno je veći. Broj smrtno stradalih osoba je smanjen. Cilj nam je zadržati taj trend te pokušati smanjiti broj smrtno stradalih na minimum. Slijedom toga prepoznata su četiri glavna prekršaja koji dovode do kobnih stradavanja, a to su alkohol, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna upotreba mobitela tijekom vožnje – naglasio je Jančijev.


Vezani članci

Najčitanije