Lana Nogić i Josip Benko brončani u Mađarskoj

U Nagykanizsi je u subotu, 29. veljače i u nedjelju, 1. ožujka održano otvoreno prvenstvo Mađarske za uzraste U15. Sjajan rezultatski vikend ostvarili su hrvačica Lana Nogić i hrvač Podravke Josip Benko proteklog vikenda u Mađarskoj.


U subotu je natjecanje bilo organizirano za starije djevojčice i mlađe kadetkinje, dok su u nedjelju na turniru sudjelovali stariji dječaci i mlađi kadeti. Lana Nogić nastupila je u sastavu Hrvatske ženske reprezentacije koju je vodio Senad Mujagić, a velika joj je podrška bio njezin trener Ivan Lončarić, koji je također bio u Mađarskoj.

Lana je imala težak ždrijeb u kategoriji do 54 kilograma, no usprkos tome bio je to njezin dan. U prvome kolu pobijedila je aktualnu prvakinju Mađarske Mihke H. (TBDSK) , a zatim s 11:2 i drugu predstavnicu iz Mađarske Szabo S. (OSBK). Unatoč dobrom početku, uslijedio je poraz od 4:8 od Koleszar E. (DBC), a u borbi za treće mjesto Lana je pobijedila predstavnicu iz Nizozemske Rooijend D. rezultatom 8:2.

Drugog dana turnira, pod vodstvom trenera Ivana Lončarića, Josip Benko nastupio je u kategoriji do 75 kilograma. Natjecanje je započeo dvjema pobjedama. Prvo kolo pobijedio je tušem Maltsik Z. (SMTK), a zatim i tehničkim tušem od 8:0, Kudelasz H. (FTC). U polufinalnu ga je porazio Csiszar M (CVSE), ali je zato u borbi za treće mjesto upisao pobjedu tehničkim tušem 8:0 protiv Pocze B. (Kanisza).

Osim gotovo svih klubova iz Mađarske i Hrvatske, još su nastupili hrvači iz Nizozemske i Njemačke.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com