Mali Ivančani već ove godine kročit će u novoizgrađeni dječji vrtić

U Koprivnički Ivanec ovog su tjedna stigle lijepe vijesti. Naime, Općini je odobren iznos od oko 33.180 eura za izgradnju novog dječjeg vrtića. Podsjetimo se, Općina je prošle godine prijavila projekt izgradnje vrtića na javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi, a krajem godine je Zoran Vrabelj, općinski načelnik sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisao Ugovor o financijskoj potpori za sufinanciranje projekta.


Valja naglasiti i kako je Općini nedavno u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i putem natječaja kojega je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobreno sufinanciranje za izgradnju vrtića u iznosu od oko 544.700 eura.

Dvije nove vrtićke i jedna jaslička skupina

– Ovom novo odobrenom dodatnom potporom osigurali smo još jedan novčani dio koji nam je potreban za izgradnju novog dječjeg vrtića – kazao je Vrabelj i dodao kako će se vrtić sastojati od dvije nove vrtićke i jedne jasličke skupine.

Zoran Vrabelj, načelnik Općine Koprivnički Ivanec / FOTO IVAN BRKIĆ

– Uz postojeći dječji vrtić, koji će i dalje ostati aktivan, na području naše općine biti će tako opremljene ukupno tri vrtićke i dvije jasličke skupine, a što će biti dovoljno da se upišu sva djeca iz područja naše općine – naglasio je Vrabelj i s ponosom najavio gradnju novog dječjeg vrtića koja će krenuti već kroz nekoliko mjeseci.


Vezani članci

Najčitanije