Martinje prošlo uz alkohol na cestama, vozači bježali policiji, jedan pao na prugu

Martinjska noć nije mogla proći bez alkoholiziranih vozača na cestama, a trojica su izazvala nesreće u posljednja 24 sata.


Prvi je bio oko 18.30 u Škrinjarima, gdje je 21-godišnji vozač Golfa najprije sletio s ceste u polje, a zatim automobilom pao pod nadvožnjak na željezničku prugu. I on i njegov 20-godišnji suvozač lakše su ozlijeđeni, a vozaču je izmjereno i 1,73 promila.

Kapljici nije mogao odoljeti ni 60-godišnjak u Kuštanima. On je deset minuta poslije ponoći krenuo svojim Opelom s parkirališta ugostiteljskog objekta, počeo voziti unazad i pritom udario parkirani BMW. Nakon toga je pobjegao s mjesta nesreće, no uskoro je pronađen, zajedno sa svojih 1,46 promila. Zadržan je do otrježnjenja.

Bježao je i vozač u Rasinji, 28-godišnjak koji je oko 2.15 u VW Polu sletio van kolnika zbog prebrze vožnje prilikom bježanja policiji. Utvrđeno je da ima 1,16 promila u organizmu, kao i da nema vozačku dozvolu.

Policija i dalje provodi pojačani nadzor alkoholiziranih vozača povodom Martinja.


– Apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da u vrijeme proslave “Martinja”, a i tijekom ostatka godine, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza odnosno da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića a posjeduju valjane vozačke dozvole – upozoravaju iz Policijske uprave.

Također, savjetuju svima onima koji slave Martinje da, ako mogu, prenoće tamo gdje su ga proslavili.

Vezani članci

Najčitanije