Mioč: Ferenčina nam je donio smirenost, odlučnost i zajedništvo

Nakon reprezentativne stanke nastavlja se natjecanje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, a Slaven Belupo danas, u petak 20. listopada u 18 sati gostuje kod Rudeša u Zagrebu.
Atmosfera u momčadi i oko kluba značajno se popravila u posljednje vrijeme promjenom trenera. Ricarda Moniza naslijedio je Roy Ferenčina kojeg su odlično prihvatili igrači.
– S novim trenerom se puno toga promijenilo na bolje. Donio je smirenost, odlučnost i zajedništvo u ekipu. Djeluje dosta smireno i mislim da je to najveći dobitak, jer s prošlim trenerom to nismo imali. Stavio je pred nas par osnovnih zadaća, objasnio što od nas očekuje i odmah se vidi pomak. Sada se točno zna što svaki igrač na svojoj poziciji mora raditi – objasnio je Benedik Mioč, zamjenik kapetana Slavena Belupa.
Malo tko je očekivao njegovu iznimnu efikasnost u novoj sezoni, no pomaknut je bliže suparničkim vratima i to je odlično iskoristio.


Djeluje dosta smireno i mislim da je to najveći dobitak, jer s prošlim trenerom to nismo imali – objasnio je Mioč

– U dobroj sam formi, imam i dalje najbolji učinak u momčad, ukupno pet golova i tri asistencije. Smatram da mogu još dosta dati ekipi i nadam se da ću to nastaviti pokazivati.
Kakvi su dometi Slavena ove sezone?
– Malo je nezahvalno pričati o tome jer je još dosta utakmica pred nama, ali su se stvari i sreća posložili. Vjerujem da mogu sa sigurnošću reći da se ova ekipa može boriti i za puno bolji plasman na ljestvici od ovog kojeg sad držimo.
Došlo je i nekoliko novih igrača, koliko ste jači s njima?
– Rano je govoriti o pojedincima koji su se naknadno priključili ekipi, vrijeme će sve pokazati. Svako pojačanje i zdrava konkurencija su dobro došli.
Slijedi vam gostovanje kod posljednjeplasiranog Rudeša u Kranjčevićevoj. Kakav vas suparnik očekuje i možete li i do treće pobjede u nizu, što se već dugo nije dogodilo?
– Ne opterećujemo se protivnikom, gledamo samo sebe. Analiziramo svoje igre i pokušavamo iz utakmice u utakmicu izgledati što bolje – poručio je Benedik Mioč.

Vezani članci

Najčitanije