Molvarac fra Miljenko Hontić izabran za ministra hrvatskih franjevaca konventualaca

Predkapitularna izborna komisija u Zagrebu održala je svoju petu redovitu sjednicu na kojoj su otvorene glasovnice III. izbornog kruga za izbor provincijalnog ministra Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca. Apsolutnom većinom glasova, na toj je poziciji fra Josipa Blaževića iz Šiškovaca naslijedio fra Miljenko Hontić koji je trenutačno na službi gvardijana samostana svetog Antuna Padovanskoga u Vinkovcima, dok novu provincijal službu preuzima sredinom veljače na redovitom provincijskom Kapitulu.


– Poglavar je to jedne redovničke zajednice, a on u svom nazivu kod nas franjevaca ima tu riječ ministar što znači služiti, odnosno biti poslužitelj – pojasnio je novu funkciju fra Hontić napomenuvši kako je ovom titulom pozvan služiti franjevačkoj zajednici.

Inače, fra Hontić član je Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca, rođen je 1965. godine u Molvama, svečane zavjete položio je 1990. godine u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 14. lipnja 1992. godine u Vatikanu i to po rukama sv. pape Ivana Pavla II.
U Provinciji je obavljao brojne i odgovorne službe, a u dva mandata generalni kapitul izabrao ga je za generalnog asistenta cetusa Reda za Srednju Europu.
Svoj srebrni svećenički jubilej fra Hontić proslavio je 2017. godine u molvarskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com