Mrđen: Podravka je više od favorita, a bit će još bolja

Nakon što je hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala dvije očekivane pobjede, protiv Grčke i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ovog vikenda nastavlja se domaće prvenstvo.
Vodeća Podravka Vegeta će u subotu u koprivničkoj dvorani ‘Josip Samaržija – Bepo’ ugostiti čakovečki Zrinski, trenutačno drugoplasiranu ekipu Prve HRL za žene. Na klupi Čakovčanki je bivši Podravkin trener Goran Mrđen.
– Nismo igrali u prvom kolu zbog tragedije s rukometašicom Splita, potom smo odigrali tri kola, bili dobri i pobijedili. Nakon toga smo tri tjedna opet bili bez utakmice, i sad nam je potrebna alkemija da vidimo gdje smo. Posljednju utakmicu odigrali smo u Osijeku 1. listopada, kad su igrali Podravka i Lokomotiva – opisao je Mrđen stanje u kojem mu se nalazi ekipa.


Tri tjedna smo bili bez utakmice, i sad nam je potrebna alkemija da vidimo gdje smo – kaže trener Zrinskog

Što očekujete protiv Podravke?
– Rekao sam igračicama ‘možemo li odigrati jednu normalnu utakmicu u Koprivnici?’. Ne znači da ćemo pobijediti, niti je bitno kolika će biti razlika, ali smo u posljednje vrijeme protiv Podravke igrali tako da bi bolje bilo da nismo ni došli. Za razliku od nekih drugih ekipa koje su u Koprivnici odigrali puno bolje utakmice, a mi bi s tim ekipama odigrali puno bolje i pobijedili ih.
Kaže kako će se osjetiti duga stanka.
– Kad je već tako da ništa ne znamo, možda je za nas i dobro da nam slijedi utakmica s Podravkom. Objektivno, oni su tu i više od favorita, a nama bi ta utakmica mogla pomoći da prebrodimo tu dugu stanku za nastavak lige.

Kako vam izgleda Podravka?
– Pobijedili su sve što su trebali pobijediti. Sigurno je da ništa ne ide preko noći, jer novi trener uvijek dolazi s novim idejama kojima se ekipa treba prilagoditi. Mislim da su kvalitetni na svim pozicijama, poduplani, i da su dobri. Isto tako, vjerujem da će s protokom vremena i s većom količinom treninga i utakmica Podravkine prezentacije na terenu biti još bolje. Najvažnije je da pobjeđuju i da idu prema trofeju – smatra Mrđen.
Dugo već nije bila ovakva situacija, doista komotno Podravka dočekuje nastavak sezone, s jednom rukom na trofeju. U međuvremenu je uspješni izbornik Nenad Šoštarić napustio žensku reprezentaciju, kao i klupu Lokomotive, te je preuzeo rukometaše Zagreba.
– Siguran sam da je to izazov, ja mu na tome čestitam. Kao što je i sam rekao, on je Zagrebovo dijete, dugo se znamo, dugo smo se družili, razgovarali. Znam da je Zagreb bio i njegova želja, i želim mu uspjeh. Ima iskustva, godina, i znat će kako i što dalje.
A što će biti sa ženskom reprezentacijom koju ste i vi ranije vodili? Navodno je favorit za izbornika trener Koke Vladimir Canjuga?
– Reprezentacija je uvijek reprezentacija, to se ne odbija, ali ne znam kakva je filozofija i razmišljanje u savezu. Teško mi je o tome nagađati, i ne opterećujem se time. Mislim da je osnovni cilj na sljedećem Svjetskom prvenstvu ostvariv, to je plasman u četvrtfinale kojim bi se osigurale kvalifikacije za Olimpijske igre. Nije zicer, ali nije ni nemoguće, a stvarno ne znam tko će preuzeti izborničku funkciju – zaključio je koprivnički stručnjak Goran Mrđen.

 


Vezani članci

Najčitanije