Mreža smatra da gradonačelnik Jakšić radi afere ni iz čega

Najuže vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista održalo je telekonferenciju na kojoj su raspravljali o trenutnoj situaciji u gradu Koprivnici, u pogledu virusne krize.


-Zaključeno je kako je Koprivnica zahvaljujući aktivnostima mladog gradonačelnika Mišela Jakšića, usred pandemije nažalost postala nacionalno prepoznata kao grad političkog “kokošarenja“. U prvoj fazi te neprimjerene bitke za nacionalni medijski i stranački prostor, u Koprivnicu je stigao SDP-ov Rajko Ostojić, koji u vrijeme e-propusnica stranački nije niti smio putovati državom – poručuju iz Mreže.

Potom navode kako je gradonačelnik Jakšić stvario nepostojeću aferu iz zaraze u županijskom Domu za starije i nemoćne te da činjenicu što je dio starijih korisnika obolio od koronavirusa, koristi za nametanje i preporuku svog stranačkog kadra na mjesto ravnatelja, umjesto postojeće Vesne Križan.

-Treća faza “kokošarenja” mladog koprivničkog gradonačelnika je njegovo otvoreno pismo ministru Viliju Berošu kojeg poziva u pomoć. I mi se pridružujemo pozivu, jer Jakšić sa svojim gradskim Stožerom nije sposoban uvesti red u vrevu subotnje špice na Zrinskom trgu, upravo ispod prozora njegova ureda. Pismo ministru vrhunac je političkog neukusa i pokazuje suprotno od onoga što se njime htjelo postići. Pokazuje se organizacijska nemoć mladog gradonačelnika Koprivnice u kriznim situacijama, koji poziva kriznog Golijata RH Vilija Beroša – ističu u priopćenju članovi Mreže.

Na telekonferenciji Mreže komentiran je i zahtjev županijskog SDP-a kojim se traži da se dužnosnici u Koprivničko-križevačkoj županiji odreknu 50 posto plaće, a ne, kako navode, “mizernih 15 posto”.


-Ovo smatramo vrhuncem licemjerja, jer si je SDP-ov gradonačelnik Jakšić plaću smanjio upravo za toliko, “mizernih 15 posto”- zaključilo je vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista.

Vezani članci

Najčitanije