Na Dravi je sve više zaljubljenika u spust, ali u našem kraju nemaju gdje odsjesti pa odlaze u Međimurje

 

Daleko od toga da ne vole more, ali Drava i kontinentalni turizam njima su broj jedan. Dio ih je s područja susjedne Međimurske županije, dio s naše Koprivničko-križevačke, različitih su godina i profesija. Neki su učlanjeni u pojedine Udruge, drugi dolaze privatno, no zajedničko im je što uživaju u prirodi ovog dijela zemlje i gotovo nikad ne propuštaju spustove rijekom Dravom.

Jedan od njih je i Vedran Bebek iz Malog Otoka, ljubitelj prirode i Drave koji većinom plovi starim tokom u društvu prijatelja koji ima čamac.

FOTO: Spust po Dravi/privatni album

-Ponekad nas se zna okupiti i više od stotinjak, kad je organiziran spust preko nekih udruga. Krećemo s plaže u Svetoj Mariji u Međimurju i spuštamo se do Donje Dubrave ili Legrada. Nekada se odlučimo za opuštajuću varijantu spusta, pa veslamo, a ponekad upalimo motore. Dobro društvo u čamcu i uživanje u prirodi prekrasne nam Drave garancija su dobrog provoda na spustu – priča nam Vedran.         Spomenuta trasa duga je oko 15 kilometara i u prosjeku spust od Svete Marije do ušća Mure u Dravu kod Legrada, bez obzira ide li se na vesla ili lagane vožnje na motor, traje oko četiri sata.

FOTO: Spust po Dravi/privatni album

-Naravno da je veslanje prilično naporno, ali većina nema nikakve posebne pripreme, nego kondiciju svako održava sam, neki vježbanjem, drugi trčanjem, a treći planinarenjem ili pak kombinirano. Taj dio Drave je stvarno prekrasan, to je njezin stari tok, s puno sprudova i netaknute prirode. Poseban gušt su nam usputna roštiljanja, jer ogladnimo od veslanja, pa onda stanemo na nekom od tih sprudova i na obali pripremimo obroke. Iako smo svi ljubitelji riječne ribe, za vraćanje energije najčešće ipak biramo konkretnije meso (smijeh) – kaže Vedran.

FOTO: Spust po Dravi/privatni album

Zanimljivo je da na ovakav vid rekreacije dolazi i mnogo žena koje su tokom spusta ravnopravne s muškim članovima tima.

FOTO: Spust po Dravi/privatni album

Dravu na ovom području sve više biraju i tvrtke za team buildinge svojih zaposlenika.

 

No ovaj dio Podravine, nažalost od njihovih dolazaka i boravaka nema nikakve koristi, jer tu ne postoje smještajni kapaciteti, pa su ljubitelji prirode iz drugih krajeva naše zemlje smješteni u obližnjem hotelu u Međimurju.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com