Na području Koprivnice uhićeno desetak osoba koje su švercale ogromne količine duhana

Prema pisanju Jutarnjeg, više od 30 osoba uhićeno je u dvije različite akcije policije i USKOK-a u protekla 24 sata na području Zagreba i Koprivnice.

Na području Koprivnice uhićeno je desetak osoba zbog sumnje da su ilegalno uvozili i prodavali veće količine rezanoga duhana čime su državni proračun oštetili za oko 50 milijuna kuna neplaćenih trošarina.

Što se tiče zagrebačkog područja, tamo je uhićeno najmanje 20 ljudi koji su se predstavljali kao policajci ili službenici banaka te varali starije građane po Zagrebu, uzimajući im novac.

– Policijska uprava zagrebačka podsjeća građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi – navodi PU zagrebačka.

Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe te samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava, navodi se u upozorenjima koje policija redovito objavljuje.

U oko također upada činjenica da gotovo ne prođe niti dan da policija u svojim dnevnim izvješćima ne zabilježi neki takav slučaj, a iznosi variraju od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća kuna, koje im stariji građani lakovjerno predaju. Velik dio ovakvih prevara pripisuje se jednom rodbinski povezanom kriminalnom klanu s područja Slavonije koji, međutim, žrtve uglavnom pronalazi u Zagrebu.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com