Josipa najviše voli svojim kreativnim radovima ispunjavati želje

Josipa Draganić iz Glogovca iznimno je kreativna, mogli bismo reći da njena umjetnička duša zaista ne poznaje granice. Posjetili smo je u njenoj radionici koja je ovih dana prepuna šarenih ukrasa, nakita, mašni, adventskih vjenčića, vrlo originalnih ukrasnih predmeta i raznih personaliziranih poklona. Bliži se vrijeme kada počinjemo razmišljati o blagdanskom ukrašavanju svojih domova, a upravo je Božićno vrijeme za Josipu najinspirativnije razdoblje za izradu rukotvorina i ukrasa svih boja i oblika.

Tulipani i ukrasna jaja od tkanine, adventski vjenčići od vune, unikatni jestivi pokloni, dekoracije za bor i još mnogo toga, može se naći u njenoj šarenoj radionici. Domaće kekse, koje sama peče i ukrašava za razne prigode, često kombinira s ukrasima pa su tako pronašli svoje mjesto i na adventskih vjenčićima, a od njih izrađuje i ukrase za bor.

– Zašto ne? Koristim sve što nađem, prijateljice mi znaju donijeti platno koje im ostane dok npr. šivaju zavjese. Puno toga recikliram, sve ono što bi drugi ljudi bacili, ja znam iskoristiti i napravim od toga lijepe ukrase – kaže Josipa.

Žao joj je što ne stigne izraditi sve što bi željela. Izradi ukrasa i poklona voli se detaljno posvetiti i uzima joj to dosta vremena, a pogotovo pečenje i ukrašavanje keksića, ali u tome uistinu uživa i nije joj teško provesti i po nekoliko sati u radionici. Oslikava i drvene kutijice ‘decoupage’ tehnikom, a u sklopu svog obrta najviše voli izrađivati personalizirane poklone i ispunjavati želje svojim kreativnim radovima i zato ga je nazvala ‘Make My Wish YoYo‘ – Izradi moju želju.

FOTO: Helena Hraščanec

– U početku nisam imala radionicu, ali sada unazad tri godine kako imam svoj obrt, imam i svoj prostor i provodim u njemu puno vremena. Kad sam objavila prve fotografije na društvenim mrežama, svakome se nešto svidjelo i tako su krenule i razne ideje. Izrađivala sam i poklon bukete za rođenje djeteta, uspomene za krštenja, za Svetu pričest, razne personalizirane satove, kutijice za uspomene s porukom, poklone za godišnjice braka, poklon buketiće za rođendane.

Josipa u svojoj šarenoj radionici zaista uživa i kaže da ne radi to zbog novaca.

– Divim se ljudima koji mogu živjeti od svoje kreativnosti. Ali to je stvarno teško. Moj stalni posao gdje sjedim osam sati za računalom zapravo mi daje poticaj da dođem kući i da nešto stvaram. Nisu to uvijek ukrasi, volim peči i kolače, a skupljam i stari namještaj, pa kad imam vremena uređujem ga. Nikad se ne fokusiram na jednu određenu stvar, imam bezbroj ideja, to možda i nije dobro, ali jednostavno ne volim dugo raditi iste stvari. Sad u ovo predbožićno vrijeme baš se veselim Božićnim ukrasima, ali već jedva čekam da izrađujem nešto drugo – kaže  Josipa.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com