Napao ga zbog parkinga pa se žrtva vratila s 20-ak prijatelja

Informacija o tučnjavi, odnosno općem metežu koji je zavladao 18. veljače pizzeriom Kavalir u Botovu, tek se ovih dana probila do naše redakcije, a događaj je poprimio takve razmjere da ga se ne može ignorirati ni nakon toliko vremena.


Iskra koja je zapalila vatru pojavila se na parkiralištu ugostiteljskog objekta gdje je 30-godišnjak zbog svađe oko parkirnog mjesta šakom udario 31-godišnjaka. Napadač se nije zaustavio na tom udarcu nego je na ulazu u objekt žrtvu još jednom pogodio šakom u glavu. U strahu za sebe, nesretnik je pokušao pobjeći, odnosno uskočio je u automobil kojeg je vozio 25-godišnjak.

Udarci šakom i dalje su prštali po 31-godišnjaku koji ih je primao kroz otvoreni prozor automobila, a napadačeva noga nekoliko puta udarila je i po samom vozilu.

Nasilnik je tek kratko uživao u svojoj „pobjedi“, jer kroz nekoliko minuta žrtva se vratila na poprište događaja u pratnji 20-ak osoba. Tada je započelo narušavanje javnog reda i mira i unutar Kavalira, odnosno trojica novih aktera, inače prijatelji žrtve, dohvatili su 30-godišnjaka i izudarali ga rukama i nogama po tijelu.

Istovremeno se 46-godišnji vlasnik prepriječio na ulazu u objekt kako bi spriječio ulazak preostalog dijela društva spremnog na razračunavanje. Pritom je i on dobio udarac rukom u glavu kao i 21-godišnjakinja koja mu je priskočila u pomoć. Događaj je u jednom trenutku nalikovao filmu strave i užasa, pogotovo u trenutku kad je osoba iz grupe dvadesetorice dohvatila sjekiru i počela njome vitlat po prostoriji. Veće zlo spriječio je gost objekta koji je izbio hladno oružje iz ruke pomahnitalog čovjeka.


U događaju su lakše ozlijeđeni vlasnik objekta, napadač koji je započeo kavgu i njegova žrtva. Sam događaj potvrdio nam je i vlasnik Kavalira, ne želeći pritom ulaziti u detalje. Kako doznajemo iz policije, dio izgrednika bio je pod vidnim utjecajem alkohola. Protiv šestorice sudionika podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu. Osoba koja je vitlala sjekirom, dodatno će odgovarati na osnovu Zakona o oružju. Izgrednicima je bio zabranjen pristup pizzeriji Kavalir narednih osam dana od nemilog događaja, što će reći da su ovih dana ponovno slobodni uživati u ambijentu omiljenog im ugostiteljskog objekta.

Vezani članci

Najčitanije