OBNOVA KOPRIVNIČKE BOLINICE // Sve prostorije hladit će klima uređaj

Energetska obnova središnje bolničke zgrade Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica u punom je zamahu. Radovi su počeli 10. ožujka prošle godine, a kraju će ih privesti 10. srpnja 2023. Njima je obuhvaćeno otprilike 17.000 četvornih metara pročelja objekta.


Kako je prilikom obilaska radova izvijestio ravnatelj ustanove dr. Mato Devčić, zgrada će biti obnovljena od prizemlja do šestog kata, odnosno na svim katovima bit će izmijenjena stolarija te obnovljeno pročelje. U unutrašnjost objekta također se intervenira ugradnjom klima uređaja i postavljanjem led rasvjete.

– Nakon obnove očekujemo uštedu energije do 55 posto u usporedbi sa sadašnjom potrošnjom – istaknuo je Devčić. No ušteda će se osjetiti, vjeruje, i prije dovršetka svih radova, odnosno čim izvođač, a to je tvrtka Radnik iz Križevaca, ugradi stolariju. Nova stolarija bit će postavljena do siječnja iduće godine.

Liste čekanja za pretrage i zahvate pacijenta  ne trpe niti na koji način zbog građevinskih zahvata na zgradi bolnice.

Župan Darko Koren predviđa da će reforma zdravstvenog sustava kad-tad započeti jer aktualni je sustav neodrživ. U tom procesu pojedine zdravstvene ustanove doživjet će traumu, a manje će trpjeti one koje će taj proces dočekati spremnije.


– Stoga smo mi u proteklom desetljeću mnogo sredstava uložili u obnovu i proširenje bolnice, a sve ne bi li bili pripravi na budućnost koja donosi mnoge promijene – naglasio je Koren.

 

Foto: Ozren Špiranec
Foto: Ozren Špiranec
Foto: Ozren Špiranec

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com