Očevid otkrio: Autogenim zavarivanjem zapalio drvo i trsku u stropu Zanatskog doma

Danas, 28. travnja, oko 1.15 sati u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka, u zapadnom dijelu poslovne zgrade izbio je požar u predjelu drvenog stropa. Vatra je zahvatila cijelu površinu drvenog stropa, a požar se proširio na krovište zgrade koje je u potpunosti izgorjelo. Prilikom požara došlo je do urušavanja zapadnog dijela krovišta.


Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo nakon izvođenja radova, u petak, 27. travnja, gdje je ovlašteni djelatnik u navedenoj sali odstranjivao dvije plinske cijevi, koje je kod drvenog stropa odrezao pomoću električne brusilice, a da bi nakon toga cijevi pomoću autogenog zavarivanja blindirao. Uslijed toga došlo je do prenošenja visoke temperature na drvenu masu i trsku u stropu, te nakon dužeg tinjanja i do otvorene vatre koja je zahvatila objekt.

– Požar su lokalizirali i ugasili vatrogasci JVP Đurđevac, DVD-a Virje i Đurđevac. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Po zaprimanju odštetnog zahtjeva biti će poznata materijalna šteta. Očevid su izvršili policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i inspektor zaštite od požara i eksploziva. O događaju će biti dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – rekao je Dražen Laljek, glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke

Za vrijeme događaja i nadalje za sav promet je zatvoren dio ulice Miroslava Krleže, od Ulice Đure Basaričeka do parkirališnog prostora trgovačkog centra. Ulica Đure Basaričeka, od kružnog toka do ulice Miroslava Krleže, bila je zatvorena za sav promet prilikom gašenja požara, nakon čega se je promet uz regulaciju odvijao jednom prometnom trakom do 11.10 sati.

Vezani članci

Najčitanije