Od ove školske godine uspostavljen produženi boravak u križevačkim osnovnim školama

Križevci su ove godine u suradnji s osnovnim školama uspostavili uslugu produženog boravka. U produženom boravku trenutno boravi 91 dijete, od čega je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor njih 57, a u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca 34 učenika od prvog do četvrtog razreda.
U želji da se i sam uvjeri koliko su djeca zadovoljna produženim boravkom, gradonačelnik Mario Rajn je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Šaškom i Sandrom Novoselom, pročelnikom Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam posjetio učenike i njihove učitelje.
Tom ih je prilikom počastio slatkišima, a učenici su rekli kako im je jako lijepo u produženom boravku jer, osim što pišu domaću zadaću, imaju razne zabavne i sportske aktivnosti.


Djeca stignu napisati zadaću, ali se i zajedno poigrati//FOTO:GRAD KRIŽEVCI

– U današnje vrijeme, kada oba roditelja rade, svima se postavlja pitanje kome povjeriti mlađu školsku djecu na čuvanje što u brojnim slučajevima generira i dodatne troškove, a dok su roditelji još na poslu. Potaknuti brojnim upitima roditelja te zahvaljujući školama koje su osigurale prostore, od ove školske godine produženi boravak uspostavljen je u obje osnovne škole – naglasio je Rajn te dodao kako je ovo način da se djeca dodatno druže i uče novim vještinama, a s druge strane, roditelji su sigurni i bezbrižni.
Spomenimo kako je produženi boravak oblik odgojno-obrazovnog rada, plaća učitelja pokriva se iz Gradskog proračuna, dok roditelji sudjeluju u financiranju troškova prehrane i dodatnih materijala.

Vezani članci

Najčitanije