Otvorene dugo očekivane prijave za korištenje usluga u novom Centru za osobe s invaliditetom

Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac pozvalo je zainteresirane građane za iskaz interesa za niz socijalnih usluga u novom Centru za osobe s invaliditetom.
U usluge spada organizirano stanovanje, pojačana podrška funkcionalno potpuno ovisnom korisniku 24 sata dnevno ili djelomično ovisnom korisniku do 16 sati dnevno te podrška funkcionalno djelomično ovisnom korisniku 2,5 sata dnevno.
Zaintresirani se mogu javiti i za poludnevni boravak (4 do 6 sati dnevno) ili cjelodnevni boravak (6 do 10 sati dnevno).
Tu je i usluga pomoći u kući, obavljanje kućanskih poslova te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.


U Prijavi je potrebno navesti: ime i prezime podnositelja, adresu stanovanja, grad ili općinu prebivališta, OIB, datum i mjesto rođenja, broj telefona i naznaku oblika usluge organiziranog stanovanja. Također, uz Prijavu je potrebno dostaviti Rješenje o invalidnosti, Rješenje / ili preporuku Hrvatskog zavoda za socijalni rad ili drugi odgovarajući akt kojim se dokazuje ispunjavanje uvjeta za korištenje socijalnih usluga.

Podsjećamo, rekonstrukcijom Centra za osobe s invaliditetom priveo se namjeni atraktivni objekt u centru grada Đurđevca s ciljem uspostave dvije nove socijalne usluge prevencije institucionalizacije. Objekt za organizirano stanovanje za osobe s invaliditetom ima kapacitet 32 osobe. U ostatku navedenog kompleksa, pružat će se komplementarne usluge poludnevnog i dnevnog boravka za osobe s invaliditetom koje nastavljaju život u obitelji, ali i za stare i nemoćne. Obnovljeni objekt uključuje 141 infrastrukturnu jedinicu.

Zainteresirani za socijalne usluge iz ovog Javnog poziva prijave dostavljaju osobno, poštom na adresu: Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, 48350 Đurđevac, Stjepana Radića 8 ili na mail: cosi@djurdjevac.hr .

Također, ukoliko su potrebne dodatne informacije možete dobiti na sljedećim brojevima telefona: Mirjana 099/216-6966 ili Jurica 097/777-1065.


 

Vezani članci

Najčitanije