Pet ansambla sudjelovalo na županijskom susretu zborova i vokalnih sastava

U Križevcima je ovog ponedjeljka u Maloj dvorani Hrvatskog doma održana 20. Županijska smotra malih vokalnih sastava i 24. Županijska smotra pjevačkih zborova Koprivničko-križevačke županije.
Ove godine sudjelovalo je pet ansambala i to HPD Kalnik koji je nastupio revijalno te u natjecateljskom dijelu Vokalni sastav Olala Koprivnica, Ženska vokalna grupa Rudarice KUD-a Rudar iz Glogovca, Ženska pjevačka skupina KUD-a Prigorje i Muška pjevačka skupina KUD-a Prigorje iz Križevaca.


Selektor Bojan Pogrmilović preporučio je Vokalni sastav Olala kao predstavnika županije u kategoriji slobodnih stilova i žanrova, zatim Žensku vokalnu skupinu Rudarice u kategoriji malih folklornih sastava te Mušku pjevačku skupinu KUD-a Prigorje u kategoriji izvorne pučke glazbe.

Iz Grada poručuju kako u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova, HPD Kalnik ove godine neće sudjelovati na državnom susretu Hrvatskog sabora kulture u Istri jer se zbog drugih obaveza i planova društva ove godine nije prijavio kao natjecateljski zbor.

Organizator smotre bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, dok je pokrovitelj bila sama Županija. Domaćin smotre bilo je Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik, dok je selektor Hrvatskog sabora kulture koji odlučuje o kvalifikaciji za državni susret bio maestro Bojan Pogrmilović.

Vezani članci

Najčitanije