[FOTO] Plavšinac na nogama – plamteći štagalj prijeti selu

Zapalio se štagalj obitelji Vitković u Plavšincu, naselju u Općini Novigrad Podravski. Vatrena stihija bila je tolika da je na noge digla gotovo sve mještane, a vatrogasci su muku mučili sa spašavanjem okolnih kuća.


– S klincom sam pisao zadaću kada me u jednom trenutku samo pitao da gdje je sunce. Takav je dim bio. U sekundi je planulo sve – rekao je rođak pogođenih, Damir Vitković, koji stanuje nasuprot nesretnog štaglja.

Problem je što je u štaglju smješteno mnogo drvene građe i drva za ogrjev koje vatrogascima otežava posao. Srećom, životinje koje su bile smještene u štaglju, spašene su te nitko od vlasnika ili susjeda nije ozlijeđen. Požar gasi 20-ak vatrogasaca koji su na poprištu s nekoliko kamiona, među kojima su dva iz Javne vatrogasne postrojbe Koprivnice.

– Imali smo kolinje jutros, no ne vjerujem da smo tu nešto pogriješili i da je nešto od toga uzrokovalo požar. Vatra je krenula negdje od stražnje strane štaglja – rekla je Štefanija Vitković koja je s ostatkom obitelji pomagala u gašenju svog štaglja.

 


Vezani članci

Najčitanije