Počinje Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo

Tradicionalni Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo održat će se u Koprivnici u petak i subotu u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.


Cilj ovog turnira je prisjetiti se Josipa Samaržije koji je u klupskom rukometu bio od 60-ih godina prošlog stoljeća, a već je na početku karijere s rukometašicama ondašnje koprivničke Podravke došao do naslova prvakinja 1966. i 1967. godine.

Sudionici ovogodišnjeg turnira su RK Krim Mercator, SPR Pogon Szczecin, ASC Corona 2010 Brasov i RK Podravka Vegeta.

Zlatko Saračević, trener Rukometnog kluba Podravka Vegeta, istaknuo je da im je nadolazeći turnir priprema i uigravanje za deveti mjesec.

– Turnir ćemo iskoristiti da se još malo uigramo, jer realno, ovo je nova ekipa imamo pet vanjskih igračica koje su došle i treba to sve uklopiti. Protivnici ovog turnira su jako dobri i ovo će nam biti dobar trening, jer još uvijek se malo sudaramo na terenu, a to je normalno za ekipu koja se skupila i koja je tek ovaj vikend prvi puta zajedno odigrala utakmice – objasnio je.


Dodao je da rezultat nije primaran.

– Najvažnije je da se uigramo da osjetim svaku igračicu i vidim što se može napraviti, jer svi znamo što čekamo u devetom mjesecu – zaključio je Saračević.

Neven Hrupec, trener ekipe SPR Pogoń Szczecin, složio se sa Saračevićem da se radi o jakom turniru.

– Nama prvenstvo počinje 1. rujna i ovaj turnir bit će nam generalna proba da vidimo gdje su nam eventualni nedostaci – kazao je.

Marijana Tirca, voditeljica sportskog tima ASC Corona 2010 Brasov, nakon 19 godina vratila se u Koprivnicu. Podsjetimo, bila je miljenica koprivničke publike te dio najvećeg povijesnog uspjeha Podravke povodom osvajanja Lige prvakinja.


– Najljepše godine svoje karijere provela sam u Koprivnici. Mogu reći da sam se vratila doma – naglasila je.

Dragica Džono, kapetanica Podravke, kazala je da među igračicama vlada dobra atmosfera te da se prilagođavaju novom sistemu rada. Istaknula je da će ovaj turnir iskoristiti kao što bolju pripremu za ono što ih čeka u rujnu.Raspored turnira:

Petak, 24.08.2018.

18:00 SPR POGON SZCZECIN – ASC CORONA 2010 BRASOV
20:00 PODRAVKA VEGETA – RK KRIM MERCATOR

Subota, 25.08.2018.

09:30 ASC CORONA 2010 BRASOV – RK KRIM MERCATOR
11:00 PODRAVKA VEGETA – SPR POGON SZCZECIN

17:30 RK KRIM MERCATOR – SPR POGON SZCZECIN
19:30 PODRAVKA VEGETA – ASC CORONA 2010 BRASOV

Vezani članci

Najčitanije