Podravkašice u četvrtfinalu Europske lige u Koprivnici dočekuju Rumunjsku. Obrvan: ‘Sanjati o Final Fouru je legitimno i ambiciozno’

Rukometni klub Podravka Vegeta je uoči subotnjeg ogleda četvrtfinala Europske lige s rumunjskom ekipom Dunarea Braila održao konferenciju za medije na kojoj su govorili trener Ivica Obrvan i igračice Andrea Šimara te Katarina Pandža.
Prvi susret četvrtfinala počinje u 16 sati u dvorani Josip Samaržija-Bepo, ulaznice su dostupne u Pivnici Kraluš te u Hotelu Podravina, a još u petak do 14 sati možete ih podići i u prostorijama Rukometnog kluba Podravka.
Nakon fantastičnog rezultata koji su podravkašice ostvarile u grupnoj fazi, sa sakupljenih sedam bodova i drugim mjestom u skupini osigurale su mjesto među osam najboljih klubova u ovom europskom natjecanju. Sanjati o Final Fouru Europske lige je itekako legitimno, ali i ambiciozno s obzirom da je željeni cilj i iskorak u Europi već napravljen prolaskom u četvrtfinale Europske lige. Sada s puno više samopouzdanja koračaju prema dvostrukom naslovu i domaćim trofejima jer su u ovoj sezoni besprijekorne kad govorimo o rezultatima u domaćoj ligi.
O ekipi Dunarea Braila djevojke su dosta saznale kroz video analizu i još uvijek rade na toj pripremi. Zanimljivo je da u njihovim redovima ima nekoliko poznatih imena ženskog rukometa, a jedna od njih je i kapetanica hrvatske ženske rukometne reprezentacije Katarina Ježić. Vrijedi spomenuti i iskusnu Kristinu Liščević koja je motor njihove ekipe te Jelenu Živković koja je nekada nosila i Podravkin dres.


– Igramo protiv ekipe koja je osvojila svoju skupinu u Europskoj ligi. Ekipa im je internacionalna i čini ju 12 strankinja u kojoj je prosjek najboljih igračica i nositeljica igre 30 godina. Riječ je o iskusnoj ekipi koja u Rumunjskoj igra za dobre ugovore i svoj novac zarađuje isključivo igrajući profesionalan rukomet. Postavljaju se tako da što bolje igraju i što bolje rezultate ostvaruju, bolje će prolaziti u vrhuncu svoje karijere. Igraju drugačiji tip rukometa nego ekipe za koje smo se ranije pripremali. Kod njih očekujemo više individualne igre i nepredviđenih situacija na koje morate biti spremni, igre jedan na jedan. Nositeljica igre u napadu je srpska igračica Liščević koja ima 34 godine i od nje kreće puno toga te je motor ekipe. Obrana je 6-0, dominantna no imaju sisteme u igri, zamjene u određenim trenucima. Jedan posloženi sistem i usudio bih se reći da je to i najteža ekipa s kojom igramo u Europi i u ovoj sezoni – rekao je trener Ivica Obrvan te dodao kako je njegova ekipa pokazala da može parirati svakoj ekipi jer su osvojili drugo mjesto u skupini i ušli u četvrtfinale.
– Vjerujemo da se može pobijediti i u ovoj utakmici te smo fokusirani isključivo na nju i da ostvarimo dobar rezultat, a prije svega da imamo dobru igru. Svaka pobjeda, ako bi se dogodila, bila bi velik uspjeh za nas. Mislim da ne bismo trebali osjećati pritisak bez obzira na to što je utakmica važna, no ipak nije sudbonosna pa da moramo pobijediti, već je bitno da pokažemo da se može i da smo nagrađeni svojim igrama ulaskom u prvih osam ekipa. Želimo izgledati jednako dobro ili slično kao u prethodnim utakmicama, pogotovo na domaćem terenu. Vjerujem da imamo snage, želje i htijenja, ali i gladi za još jednom utakmicom koja nam donosi puno toga dobroga – dodao je trener Obrvan.

– Svi jedva čekamo tu utakmicu. Moramo biti fokusirane od prve do zadnje minute, dati sve od sebe pa da na kraju izvučemo pozitivan rezultat. Trebamo uživati u igri te dobrom obranom i napadom pokušati pobijediti – rekla je Andrea Šimara, a sličnog je stava i Katarina Pandža koja je u ovoj sezoni među top pet strijelkinja Europske lige.
– Očekuju nas dvije jako dobre utakmice. Nitko nije mislio ili očekivao da ćemo igrati četvrtfinale Europske lige pa moramo biti fokusirani i igrati našu igru uz čvrstu obranu, dobar napad i koncentraciju i mogli bismo pobijediti. Atmosfera je u dvorani na utakmicama bila dobra, a nadam se da će na subotnju utakmicu doći i još više ljudi – rekla je Katarina Pandža.

Trener Obrvan dotaknuo se i nezahvalnih predviđanja kako će se sve dalje razvijati.
– Odlazak među završna četiri puno puta pokaže da je svašta moguće kako u ženskom tako i u muškom rukometu. Sad još ne mogu pričati o šansama na Final Fouru, ali plasman tamo bi bio fantastičan rezultat, gotovo kao da ste ga osvojili. Nešto, usudio bih se reći, pomalo i nestvarno. Može li se, naravno da se može, a da je teško, bit će jako teško. Daj Bože da se dogodi tako nešto i da na ovom mjestu analiziramo moguće protivnice na Final Fouru. Važno je da nam ova utakmica u subotu dobro prođe, u dobrom ozračju. Da budemo zadovoljni, a ako bi nas pomazio pozitivan rezultat u bilo kojem smislu bi već bio velik korak pa najprije razmišljamo u tom pravcu – zaključio je Obrvan.

Prijenos utakmice će biti na Arena Sport TV, a sudit će sutkinje iz Makedonije, Marija Ilieva i Silvana Karbeska dok će delegat EHF-A u ovoj utakmici biti Vladimir Jović iz Bosne i Hercegovine.


Vezani članci

Najčitanije