Poduzetnik uhićen u filmskoj akciji osuđen na zatvor, no trenutno je na slobodi

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv rješenja kojim je Općinski sud u Koprivnici ukinuo istražni zatvor i pustio na slobodu hrvatskog državljanina (1988.) protiv kojeg je donio i objavio nepravomoćnu presudu kojom je osuđen zbog ukupno osam počinjenih kaznenih djela. Radi se o Saši Jakupiću iz Koprivničkog Ivanca koji je uhićen krajem kolovoza u filmskoj akciji na koprivničkom Lenišću.


Na kraju je nepravomoćno osuđen na godinu i osam mjeseci zbog dva protupravna oduzimanja slobode, pet prijetnji i nasilja u obitelji. Deset mjeseci kazne je bezuvjetno, a deset uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. S obzirom da je kazna manja od pet godina pušten je na slobodu sve dok ne bude pozvan na izdržavanje kazne.

Sva (ne)djela osim jedne prijetnje napravljena su na štetu 29-godišnje izvanbračne supruge na području Koprivnice u razdoblju od siječnja 2016. do kolovoza 2022. godine. Ranije je kriminalistička istraga pokazala da je prijetio i 43-godišnjaku, a u pretrazi vozila, doma i drugih prostorija koje je Saša J. koristio pronađena je puška i 102 komada raznog streljiva. U podnesenoj žalbi stoji kako se istražni zatvor ne bi trebao ukinuti jer postoji šansa da će ponoviti nedjelo prema nevjenčanoj supruzi, ali i drugima.

Poduzetnik Saša Jakupić//IVAN BRKIĆ
Poduzetnik Saša Jakupić//IVAN BRKIĆ

Vezani članci

Najčitanije