Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave Martinja

Tijekom deset mjeseci ove godine na koprivničko-križevačkim prometnicama zabilježene su 503 prometne nesreće, od čega sedam nesreća s poginulim osobama i 214 s ozlijeđenim osobama u kojima je smrtno stradalo sedam osoba, 52 su teško i 247 lakše ozlijeđeno, javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.


– Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 129 prometnih nesreća, odnosno svaku četvrtu. Prouzročili su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe smrtno stradale i 57 nesreća s ozlijeđenim osobama – poručili su.

Napominju da su vozači pod utjecajem alkohola izazvali 43 posto prometnih nesreća s poginulim osobama i 32 posto prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Ističu i da je kod 15 posto sudionika prometnih nesreća utvrđen alkohol u organizmu, a svaki peti vozač u prometnim nesrećama bio je pod utjecajem alkohola.

– Kako nam tijekom vikenda predstoji blagdan svetog Martina, podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti vozača, te istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća – upozoravaju iz Policijske uprave.

Pozivaju sve vozače da u vrijeme proslave Martinja, ali i tijekom cijele godine, ne voze ako su konzumirali alkoholna pića.


– Od danas do ponedjeljka provodit ćemo pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, a posebna pozornost bit će posvećena mladim vozačima i recidivistima – zaključili su.

Vezani članci

Najčitanije