Pokrenuta inicijativa za osnivanje ženskog nogometnog kluba u Križevcima

  • Skup je održan na inicijativu dječjih vijećnika Dječjeg gradskog vijeća, nakon što je dio učenica križevačkih osnovnih škola iskazao interes za bavljenjem nogometom.

U prostorima križevačke Gradske uprave ovih je dana održan sastanak na temu osnivanja ženske sekcije unutar Nogometnog kluba Radnik Križevci.
Skup je održan na inicijativu dječjih vijećnika Dječjeg gradskog vijeća, nakon što je dio učenica križevačkih osnovnih škola iskazao interes za bavljenjem nogometom.
Dječja gradonačelnica Maria Kranjec već se duže vrijeme zalaže da se pokrene i ponovo oživi ženski nogomet u Križevcima, a sada je dobila priliku s tom idejom upoznati i predstavnike NK Radnik Križevci, Dejana Pernjaka i Dražena Kemenovića.
Podršku ovoj inicijativi dao je i Grad, u čije je ime sastanku prisustvovao resorni pročelnik Sandro Novosel.
– Obzirom da su se svi okupljeni složili kako je riječ o hvalevrijednoj inicijativi, dogovoreno je da će se u idućim danima anketirati učenice viših razreda osnovnih škola iz Križevaca, ali i općina gravitirajućih gradu, a to su Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec, kao i srednjih škola na području Križevaca. Nakon dobivenih rezultata, kada će se raspolagati s točnijim brojem učenica zainteresiranih za treniranje nogometa te ukoliko se zaista pokaže da se djevojke žele baviti ovim sportom, vrlo brzo je moguće oformiti ekipe te započeti s probnim treninzima – naglasili su iz NK Radnik Križevci.


Foto: GRAD KRIŽEVCI

Vezani članci

Najčitanije