Pokušao na silu ući u kuću bivše, Sud ga kaznio sa 150 eura

Više puta je rukama i nogama udarao po vratima te vikao i galamio što je kod mene prouzročilo uznemirenost – kazala je bivša supruga


Bivši suprug (37), napravio je pravi „kaos” početkom siječnja ove godine u Koprivnici i time uplašio svoju bivšu koja ga je zbog toga prijavila. Naime, on je došao do njezine kuće te pokušao ući u nju, više je puta rukama i nogama udarao po vratima te vikao i galamio, a to je kod nje uzrokovalo uznemirenost.
Zbog toga je kažnjen sa 150 eura, a koje mora platiti u roku dva dana od pravomoćnosti presude. Plati li u roku onda mu se kazna smanjuje na samo 100 eura!
Njegova bivša supruga nije htjela prihvatiti blagodat nesvjedočenja.

– Tog dana, u 17,50 sati, u Koprivnici moj bivši suprug počinio je nasilje u obitelji. Pokušao je ući u kuću u kojoj sam se sama nalazila. Više puta je rukama i nogama udarao po vratima te vikao i galamio što je kod mene prouzročilo uznemirenost – kazala je i dodala kako ima saznanja da je njenom bivšem suprugu zbog incidenta tog dana navodno već presuđeno kaznenim nalogom.
On se na glavnoj raspravi nije branio, a Sud je utvrdio, prema izjavama bivše supruge i policijskom izvještaju da je činjenica kako je bivši muž više puta rukama i nogama lupao po vratima kuće, vikao i urlao te kod svoje bivše supruge prouzročio uznemirenost. Stoga i nije bilo druge nego presuditi da je kriv.

-Provjerili smo navode iskaza svjedokinje da je okrivljenom u svezi predmetnog incidenta presuđeno nepravomoćnim kaznenim nalogom, te je uvidom u nepravomoćni kazneni nalog utvrđeno da se odnosi na oštećenje tuđe stvari i da u činjeničnom opisu nije obuhvaćen i čin nasilja prema bivšoj supruzi zbog čega nema zakonskih zapreka za donošenje odluke u ovom postupku – navodi se u odluci suda.

Vezani članci

Najčitanije