Policija sankcionirala čak 205 prekršaja, ‘najveseliji’ vozači imali više od 2 promila

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, dvije s ozlijeđenim osobama, a u njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Sve prometne nesreće dogodile su se zbog  neprilagođene brzine.


Sankcionirano je 205 prometnih prekršaja od čega 31 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 83 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, dva vozača bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su bila dva vozača, a protiv jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak nakon kojeg je vozač predan u zatvor u Bjelovaru.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 15.05 sati u Ulici braće Radića u  Peterancu kada je 40-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,26 promila. Biciklist je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornih vozila zabilježena je u subotu u 0.30 sati u mjestu Haganj kod 41-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas, pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Vozač je bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u zatvor u Bjelovaru.


Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 15.01 sati, na državnoj cesti broj 2 u Borovljanima, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 122 kilometara na sat, iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečeno je šest mladih vozača (do 0,50 g/kg – 2, 0,50 do 1,00 – 1, 1,00 do 1,50 g/kg – 2, više od 1,50 g/kg – 1). Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u nedjelju u 3.30 sati u Ulici Antuna Nemčića u Koprivnici kada je 19-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,59 promila.

Ističemo i da su tijekom vikenda mladi vozači bili sankcionirani i radi prekoračenja brzine kretanja (4), nekorištenja sigurnosnog pojasa (1) i nepropisnog korištenja mobitela (1).  U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda policijski službenici su zatekli dva recidivista koji su počinili tri prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava.

Vezani članci

Najčitanije