Predsjednik KK Mladost Silvio Rogoz: ‘Pravi smo spoj mladosti i iskustva’

Košarkaški klub Mladost perjanica je loptanja pod obručima u gradu Picoka. No, malo slabiji poznavatelji košarkaških prilika u tom gradu začudili bi se informaciji da klub prije tri godine nije imao seniorsku ekipu. Tek prošle godine formirani su seniori, no zapravo je to bila mlada ekipa s nekoliko veterana koja se natjecala u 3. ligi regije Sjever, istoj onoj u kojoj i danas natječu. No, usporedno s prošlom godinom krvna slika seniorka đurđevačke Mladosti podosta se promijenila.


– Prošle godine smo se uhodavali, igrali su mladi igrači kojima smo ove godine priključili starije i sad je sve postalo malo ozbiljnije. Vratili su se domaći dečki Jančijev, Beljan, tu su i Odobašić, Cestar iz Virja, Balaško iz Koprivnice… Treniramo tri do pet puta tjedno, ovisno kako igrači uspiju uskladiti svoje poslovne obaveze, treba i za to imati razumijevanja – rekao nam je trener Tihomir Robotić. U 3. ligi regije Sjever natječe se 11 klubova od kojih su dva van konkurencije jer imaju momčadi u višim ligama, a liga teritorijalno ne ide južnije od Đurđevca. Dakle, Međimurje i varaždinsko područje pa sve do utvrde Stari grad.

Da je velika želja bila oživjeti seniore koji prije toga četiri godine nisu postojali rekao nam je Silvio Rogoz, predsjednik đurđevačke Mladosti. Prošle godine krenuli su s pomlađenom ekipom, ove godine povukli su starije i iskusnije te je to sada pravi spoj iskustva i mladosti, tvrdi on. Đurđevac kao jedan od tri županijska grada svakako zaslužuje imati konkurentnu seniorsku košarkašku ekipu koja bi predstavljala grad diljem regije.

– Kad smo preuzeli klub 2017. godine sve je bilo na lošoj razini. Odlučili smo da nećemo imati seniore, da ćemo raditi s pomlatkom, a onda kasnije uključiti seniore, baš kako smo i napravili. Dogodine planiramo ulazak u A2 ligu, tamo gdje smo bili i prije pet, šest godina. Neizostavna je podrška Grada, pomažu nam, financiraju, riješavaju prijevoz i obaveze prema savezu, a tu su i privatni sponzori bez kojih cijela priča ne bila moguća – navodi Rogoz i dodaje da se radi o lokalnim tvrtkama koje odvajaju za igrače.

Foto: Danijel Domišljanović

KK Mladost godišnje za svoje funkcioniranje treba 120.000 kuna i ponosni su što imaju velik broj svojih mladića, kao i seniorsku ekipu koju čine igrači iz domaćeg bazena. Neki mladi igrači primaju stipendiju, iskusniji dobivaju neku naknadu jer u današnje vrijeme nitko ne želi doći bez naknade, svjesni su toga u klubu.


– Na godinu planiramo dovesti kvalitetnog centra s kojim bi zaokružili cijelu priču. Da bi ulazak u ligu više bio opcija Mladost mora biti među prve tri ekipe na kraju sezone, a sad smo na dobrom putu. Igramo u dvorani Osnovne škole Đurđevac, ulaz na naše utakmice koje igramo vikendom je slobodan i pozivam sve koji imaju vremena i želje da nas dođu podržati – poručio je klupski predsjednik.

Jasno, viša liga nosi veći proračun, potrebu za većim sredstvima, trebat će dovesti još igrača, osigurati kontinuitet rada, pojačati trenere, pojačati rad s mlađim uzrastima koji sada već broji 70 klinaca, no čini se kako su klubu spremni za taj pothvat. Uostalom, to je dio dugoročnog plana u kojem ih prati i Grad, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća znatno su povećana sredstva za amaterski sport na području Đurđevca, s milijun kuna sredstva su podignuta na 1,85 milijuna.

Da su na dobrom putu svjedoče i ligaški rezultati. Mladost je pobijedila u svih dosadašnjih sedamligaških utakmica, za poraz ne znaju i sve miriše na dobro. Ali, zec je još u šumi, nije vrijeme za spremanje ražnja. Bilo kako bilo, svi u gradu Picoka i oko njega vesele se što se košarka na mala vrata vraća na veliku pozornicu.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com