Predstava ‘Kam vrag nemre, dojde baba’ proglašena najboljom

Jučer je u đurđevačkom Domu kulture održana 20. Županijska smotra kazališnih amatera u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. Na smotri su se predstavili Dramska skupina KUD-a Delovi s predstavom ‘Crvenkapica na supertalentu‘, Mala dramska skupina Glumišne skupine Virje s predstavom ‘Ogledalce‘, te Glumišna skupina Virje i HPD Ferdo Rusan Virje s predstavom ‘Kam vrag nemre, dojde baba‘ koja je i proglašena najboljom te je primila priznanje za najbolju scenografiju i kostimografiju te za njegovanje kulturne baštine. Glumišna skupina Virje i HPD Ferdo Rusan Virje predstavljati će Županiju na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama u mjesecu svibnju ove godine gdje će sudjelovati najbolja amaterska kazališta i kazališne skupine s predstavama koje su odabrane u predselekciji.
Glumci predstave ‘Ogledalce’ Glumišne družine Virje nagrađeni su za svoje izvedbe – za najbolju mušku ulogu nagrađen je Igor Cepetić, za najbolju žensku ulogu Petra Cik, Marija Zalar za najbolju sporednu žensku ulogu, te Iva Špoljar za najbolju sporednju mušku ulogu. Predstava Ogledalce nagrađena je za inventivnost, a za najbolju kazališnu režiju nagrađena je Draženka Mihoković za ‘Crvenkapicu na Supertalentu’ Dramske sekcije KUD-a Delovi.
Kazalište, pjesma i ples liječe dušu i daju snagu! Hvala svima za sve što je stalo u ovaj proljetni dan. Hvala svaki topli osmijeh, pljesak i iskrenu pohvalu! – objavila je Glumišna družina Virje na svom sužbenom Facebook profilu nakon održane Smotre.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com