Predstavljen projekt Kampom do jednakosti

Grad Koprivnica je početkom studenoga započeo provedbu projekta Kampom do jednakosti koji sufinancira Zaklada Hrvatska za djecu. Riječ je o projektu koji će uključiti oko 40 djece u dobi od šest do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja grada Koprivnice te će se kroz isti djeci omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
Prošlog je petka održana i početna konferencija projekta na kojem je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž podsjetila kako je 2019. godine na koprivničkim bazenima Cerine na inicijativu Komunalca pokrenut kamp za djecu na kojem su se djeca imala priliku baviti raznim sportovima.
– Upravo iz tih aktivnosti je i nastala ideja da napravimo projekt kojim će kampovi biti dostupni djeci slabijeg imovinskog statusa – objasnila je Ostriž.
Suradnja na projektu ostvarena je i s koprivničkim Komunalcem pa je tako Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca izrazila veliko zadovoljstvo što mogu biti podrška na kako kaže, ovakvom prekrasnom projektu te dodala kako je on samo jedan u nizu od onih koje planiraju na bazenima.
– Bazeni Cerine postaju prijatelj djece koja si do sada nisu nažalost mogla priuštiti kampove i potrudit ćemo da im bude lijepo, da uživaju te da se bave sportom – naglasila je Ksenija.
O programu i aktivnostima budućih kampova govorila je Sonja Šafar, voditeljica Bazena Cerine te tom prilikom istaknula kako će za djecu biti osmišljen petodnevni programi tijekom zimskih i ljetnih praznika koji će sadržavati edukativne, sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti. Kazala je i kako će se održati i ljetni i zimski kamp.
– Zimski kamp će također biti nešto novo na bazenima Cerine jer do sada ga nismo imali. Kampovi će trajati oko šest sati i zamišljeni su na način da se sastoji od tri djela – sportski, kreativno edukativni te aktivni odmor – kazala je Sonja.
Spomenimo i kako će osmišljene aktivnosti biti složene na način da djeca upoznaju sportove s kojima se inače nemaju priliku susretati, a suradnja u realizaciji aktivnosti ostvarit će se i s kineziolozima grada Koprivnice koji djeluju u sklopu Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.
– Ukupna vrijednost projekta je oko 60.800 kuna, od čega oko 46.000 sufinancira Zaklada. Projekt je započeo s provedbom 1. studenoga ove godine i trajat će sve do 31. kolovoza 2022. godine – objasnila je Maja Hlebar, voditeljica projekata iz Razvojne agencije Sjever DAN te istaknula kako će djeci za vrijeme kampa biti osigurani topli obroci te ostala potrebna oprema za provođenje aktivnosti.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com