Priče o neuspjehu kroz radove koprivničkih srednjoškolaca na izložbi u AK Galeriji

U subotu 10. prosinca od 20 sati u koprivničkoj AK galeriji biti će otvorena izložba ‘Neuspjeh je…’. Izložba je nastala u suradnji s Udrugom za promicanje mentalnog zdravlja ‘Srčika’, a objedinjuje priče o neuspjehu, odnosno radove učenika koprivničke Srednje škole, Obrtničke škole i Gimnazije na temu neuspjeha (intervencije, sastavci, plakati, slike), kao i vizualne i zvučne zapise promišljanja učenika o navedenoj temi. Izložba je nastavak (i svojevrsni ovogodišnji finale) projekta ‘Napali se na neuspjeh’.


Radi se o seriji tribina u organizaciji Mudrog drveta, Udruge za promicanje mentalnog zdravlja ‘Srčika’ i Entera Koprivnica, koje slave neuspjeh, njime se hvale i razmeću. Tribine su u prošlih godinu dana održane u Inkubatoru kreativnih industrija Enter Koprivnica, na Sveučilištu Sjever te u koprivničkim srednjim školama: Gimnaziji ‘Fran Galović’ Koprivnica, Obrtničkoj školi Koprivnica i Srednjoj školi Koprivnica.
Voditelji projekta Dijana Mateša i Goran Živković koji projektu kažu: ‘Od najvećih projekata u povijesti čovječanstva do svakodnevnog života, svi pokušaji kreativnosti, poduzetnosti i svi izlasci iz zone komfora u sebi nose potencijal i stvarnost neuspjeha. Na našim tribinama želimo razgovarati o neuspjehu otvoreno i hrabro, želimo prepoznati što nam neuspjeh nudi, pogledati mu u oči, naučiti lekciju i zahvaliti mu na tome. Izložba je refleksija procesa promišljanja o neuspjehu učenica i učenika koprivničkih srednjih škola.’

Autori izložbe su Dijana Mateša i Goran Živković, a mentori učenika Iva Bolfek, Sonja Delimar i Sandra Maletić. Realizaciju izložbe i predavanja sufinancirali su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture i medija RH. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.
Više o izložbi pogledajte na LINKU ili na Facebook stranici AK galerije.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com