Proglašeni najbolji sportaši i ekipe – titule ponijeli Lana Nogić, Mihael Šestak, Podravka Vegeta i streljači Podravine

U Koprivnici je u ponedjeljak, 19. veljače održana svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa te zaslužnih djelatnika na području Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini.


Najuspješnije sportašice i sportaši s invaliditetom u 2023. godini su Iva Šola i Ivica Ferenčić iz Športske udruge slijepih Koprivničko križevačke županije Podravina. Među ekipama najuspješnije su Ženska ekipa viseće kuglane osoba sa invaliditetom u sastavu Sanja Mačković, Ivka Mihalić, Dragica Jantolek, Marija Fuček i Nadica Mesar te u muškoj kategoriji Sportski klub viseće kuglane osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije u sastavu Senad Badnjević, Ivan Bačić, Zlatko Mužina, Josip Jagušić i Marijan Vukres.

Najuspješnije perspektivne sportašice i sportaši u 2023. godini su Gabrijela Vencl iz Boks kluba David Koprivnica i Dorijan Jakopanec iz Jet-ski kluba Racer Koprivnica. Među ekipama, najuspješnije su ženska U-16 ekipa Rukometnog kluba Podravka te muška Kadetska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252.

Najuspješnija sportašica i sportaš u 2023. godini su Lana Nogić iz Hrvačkog kluba Podravka i Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba Šoderica dok su najuspješnije ekipe seniorke Podravka Vegete i seniori Športskog Streljačkog kluba Podravina Koprivnica.

Priznanje za izuzetno postignuće u sportu pripalo je Tatjani Štajduhar iz ŠRK Koprivnica, koja je kao članica reprezentacije Hrvatske osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu, zatim Matiji Berendu iz Boksačkog kluba Ronin Križevci, koji je na Europskom juniorskom prvenstvu osvojio 3. mjesto, Sanji Oreški iz ŠRK Koprivnica koja je kao članica reprezentacije Hrvatske osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu te Nogometnom klubu Radnik Križevci kojoj je 2023. bila najuspješnija godina u povijesti kluba – plasirali su se u 2. NL –super sport te ušli u osminu finala Kupa Hrvatske pobijedivši prošlogodišnjeg finalistu, ekipu NK Šibenik.


Za najuspješnijeg trenera u 2023 godini proglašen je Dragutin Sačarić dok je zaslužni sportski djelatnik Darko Jambreković.

Vezani članci

Najčitanije