Promili ‘inspirirali’ vozače za slijetanja i prevrtanja, no srećković mjeseca je jedan mrtav pijan pješak

U nedjelju su vozači bili posebno raspoloženi za vožnju pod utjecajem alkohola, a to je rezultiralo i jednom ozljedom u prometnoj nesreći.


Ta se nesreća dogodila prije zore, oko 5.45, na cesti Ždala – Repaš. Zbog prevelike brzine automobil je sletio van kolnika, udario u stablo i prevrnuo se na krov. Pritom je vozač pretrpio lakše ozljede, a utvrđeno je i da je bio pod utjecajem od 2,03 promila. Zadržan je u posebnim prostorijama policije kako bi se otrijeznio.

Promile nije imao vozač koji je jučer oko 18.40 na cesti Legrad – Đelekovec udario pješaka, ali ih je imao baš taj pješak. Vozač ga je nepropisno obilazio te ga je udario vanjskim ogledalom. Na svu sreću, pješaku nije bilo ništa, pogotovo s obzirom na to da je imao čak 2,60 promila alkohola u organizmu i nije bio označen reflektirajućim prslukom niti ikakvom reflektirajućom materijom.

Alkohol je imao svoju ulogu u još jednoj nesreći, onoj u Vinarcu dvije minute prije 14 sati. Tamo je mlada vozačica sletjela s ceste u jarak, i to prije položenog vozačkog ispita i s 0,44 promila u krvi.

Vezani članci

Najčitanije