PROMJENE U RK PODRAVKA. Odlazi Petika, dolaze Canjuga ili Saračević?

Snježana Petika od utorka na večer više nije trenerica Podravke Vegete. Ostvarilo se ono što smo najavljivali kao mogućnost, klupski čelnici uskratili su povjerenje Podravkinoj legendi nakon visokog poraza od Lokomotive u Kupu. Nikakvo opširnije obrazloženje nije ponuđeno u priopćenju objavljenom u srijedu ujutro, pa nam ostaje samo nagađanje o tome što bi se još moglo kriti iza otkaza Petiki, odnosno odluke da joj se ne produlji ugovor koji traje do kraja sezone.


‘Razgovaralo se o igračicama koje će braniti boje RK Podravka i o trenerima koji će činiti stručni stožer i voditi ekipu u sljedećoj sezoni. Analizirajući rezultate koje je klub postigao u 2017. / 2018. zauzet je stav kako postavljeni sportski ciljevi nisu ostvareni. Na tom tragu donesena je odluka kako glavnoj trenerici Snježani Petiki, po isteku važećeg ugovora, nećemo ponuditi novi uz želju da gospođa Petika kao sportska legenda i dugogodišnja trenerica i dalje ostane aktivna u radu s nekom od ekipa u školi rukometa’, stoji u priopćenju RK Podravke.

Što se tiče novog trenera, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović dobila je zaduženje da ‘u razumno kratkom vremenu izvijesti Nadzorni odbor o potencijalnim kandidatima’. Naravno, u klubu nisu željeli govoriti o imenima mogućih Petikinih nasljednika, no neka su imena procurila, kako to uvijek biva.

Kako sada stvari stoje, najizgledniji je kandidat Vladimir Canjuga, aktualni trener varaždinske Koke i bivši izbornik koji je hrvatsku žensku reprezentaciju odveo na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Njemu bi klupa Podravke predstavljala krunu karijere, znanje i iskustvo ima, a posljednjih je godina dosta radio u ženskom rukometu.

U uskom krugu favorita je i Zlatko Saračević, olimpijski pobjednik koji na kraju sezone napušta klupu PPD Zagreba. Nije nemoguće da on na kraju dobije prednost pred Canjugom, no treba vidjeti kako će proći razgovori sa sportskom direktoricom.


U kuloarima su se spominjali i Ivica Obrvan te Boris Dvoršek, ali njihov će dolazak biti teško ostvariti. Obrvan iza sebe ima sjajnu karijeru, vodio je ugledne klubove i reprezentacije, ali nikad nije radio u ženskom rukometu, a pitanje je može li mu Podravka ispuniti uvjete. Dvoršek se opredijelio za rad u inozemstvu i nema se namjeru tako brzo vraćati kući. Isto tako, nije previše izgledan angažman trenera Lokomotive Nenada Šoštarića, kao ni bivšeg trenera Nexea Zdenka Kordija.

Koji god trener da dođe, neće imati puno utjecaja na izbor igračica jer je ekipa za sljedeću sezonu već posložena, preostaje tek dovođenje lijevoga krila i eventualno još jedne vanjske igračice.

A ciljevi su definirani: ‘Jasno je iskazana želja predsjednice nadzornog odbora Ljiljane Šapine i svih članova, glavnog sponzora Podravke i većinskog vlasnika Grada Koprivnice da klub u sljedećoj sezoni učini rezultatski iskorak u europskim natjecanjima uz očekivanje da osvoji prvenstvo i kup u domaćim natjecanjima’, priopćeno je iz Podravke.

Vezani članci

Najčitanije