Proteklog vikenda biciklist iz Đurđevca najpijaniji na cesti, u Žabnu motorist probijao zvučni zid

Tijekom vikenda od  29. travnja do 2. svibnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. Ozlijeđeno je sedam osoba. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće.

Tijekom vikenda sankcioniran je 291 prometni prekršaj od čega 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohol. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 30. travnja 2022. godine u 16.30 sati, u Đurđevcu, kod 49-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,44 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 30. travnja 2022. godine u 12.16 sati u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 122 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa nisu zatečeni recidivisti. Jedan vozač bio je uhićen, a žurni prekršajni postupak proveden je nad jednim vozačem dok su četiri vozača smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. I sljedećeg vikenda provodit će se pojačani nadzor prometa.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com