‘Prvi sam s Balkana koji ima svoj kod u igrici Brawl Stars’

Koprivničanac Marko Dolenec, jedan od najpoznatijih gaming youtubera na Balkanu, osvojio je nagradu Game Changers za streamera godine na nedavno održanim Game Changers Awards u Zagrebu u sklopu kojih su dodijeljena priznanja za izvrsnost i postignuća ostvarena u protekloj godini u 13 kategorija.


Marko igra igrice, komentira ih objavljuje na YouTubeu pod pseudonimom MarkoKC. Iz svog je hobija uspio razviti vrlo unosan posao, a videoigrice igra već 14 godina. Njegov kanal trenutno ima 430.000 pretplatnika, a do sada je objavio preko 870 videozapisa. Broj pregleda njegovih videa nerijetko doseže i dva milijuna.

FOTO: Game Changer Awards

– Bio sam svjestan da mi to jednog dana može postati i posao, ali stvarno nisam na to računao. YouTube kanal sam napravio prvenstveno iz želje da podijelim s drugima svoju vještinu igranja – kaže Marko.
U početku je igrao igru Fortnite, a baš se poklopilo da je u to vrijeme postajala sve popularnija. Marko je bio jedan od najboljih igrača na našem području, a na svom kanalu u samo šest mjeseci skupio je 35.000 pretplatnika. Tada je imao 21 godinu i to je bio trenutak u kojem je trebao odlučiti što dalje. Odlučio je da će početi snimati videe kako bi počeo zarađivati od pregleda, možda potencijalnih sponzora i tako je sve krenulo. Objavljivao je po dva videa dnevno punih šest mjeseci, ali prošle je godine ipak odlučio malo usporiti. Sada se više posvećuje kvaliteti sadržaja, tako da objavljuje samo dva do tri puta mjesečno.

FOTO: Privatna arhiva

Marko kaže da na snimanje i editiranje zna utrošiti i do 48 sati rada.
– Potrebno je jako puno vremena, truda i ulaganja, nije to baš tako jednostavno. A i sada to više nije zabava, već je to postao stvarno ozbiljan posao – kaže Marko koji često ostvaruje i suradnje s drugim youtuberima, a ima i menadžera koji mu pomaže ugovarati suradnje sa sponzorima. Prepoznali su ga brojni brendovi i gaming kompanije čije proizvode reklamira te i na taj način zarađuje, a postao je i ambasadorom nekoliko mobilnih igara.
Prvi sam s Balkana koji ima svoj kod u igrici Brawl Stars i imam baš mnogo poslovnih angažmana – zadovoljan je Marko.

 


Vezani članci

Najčitanije