Rekorder isplaćuje božićnicu od 5000 kuna, ni drugi naši veći poslodavci nisu loši

Tko još potroši božićnicu prije nego ona stigne? Šalu na stranu, božićnica je poklon poslodavca koji veseli apsolutno sve zaposlene, ako ju dobiju. Stiže početkom prosinca i većina ju iskoristi za poklone svojim najmilijima. Tradicionalno smo priupitali nekoliko poslodavaca po županiji koliko su izdvojili za svoje radnike.


Rekorder našeg istraživanja je tvrtka Cemix Croatia koja je i prijašnjih godina isplaćivala najveći dozvoljeni neoporezivi iznos prigodnih nagrada, a to je ponovila i ove godine. Cemix je svojim radnicima isplatio božićnicu od 5000 kuna uz dar za djecu u iznosu od 1000 kuna.

– Uprava tvrtke želi zahvaliti svojim djelatnicima na njihovom velikom angažmanu i radnom doprinosu u ovim izazovnim vremenima – naveli su.

Podravkašima se isplaćuje božićnica u iznosu od 1500 kuna. Osim toga, zaposlenici imaju pravo i na dar za djecu koji je novim paketom mjera za dodatno povećanje plaća i drugih materijalnih prava zaposlenika ove godine povećan sa 600 na 1000 kuna. Također, zaposlenicima Podravke će u prosincu ove godine biti isplaćen i poseban dodatak od 2000 kuna kao naknada za uspješne rezultate poslovanja.

Slično je i u Carlsbergu gdje također vlada pravi božićni duh pa će tako i božićnice biti izdašne. Radnici će za nadolazeće blagdane primiti božićnicu od 3000 kuna, a iznos je to koji neki drugi radnici županiji, nažalost, smatraju mjesečnom plaćom. Osim toga, Carlsberg će onima koji imaju i djecu mlađu od 14 godina isplatiti i takozvani dar za djecu u iznosu od 600 kuna. Dobrih vijesti ima i za one kojima ove brojke zvuče dobro, a još ne rade u Carslbergu jer su iz kompanije najavili da će kraj godine obilježiti i novim zapošljavanjima u sklopu programa Dare To Grow pa je očito da potrebe za novim radnicima uvijek ima.


Križevački Radnik za svoje je zaposlenike izdvojio 4000 kuna božićnica, a đurđevački Rasco 3000 kuna. U Hartmannu je božićnica 2200 kuna, a isplaćuju i 1000 kuna za dobre poslovne rezultate, dar u naravi u iznosu od 600 kuna, dar za dijete u istom iznosu te poklon paket prehrambenih proizvoda.

Križevački trgovački lanac poznatiji kao KTC ove je godine svojim radnicima već isplatio božićnice u iznosu od 2000 kuna, a tvrtka Bauwerk Group koja zapošljava gotovo 400-tinjak ljudi svojim je radnicima izdvojila 1200 kuna božićnice, uz prigodan poklon.

Koprivnički Komunalac radnicima će isplatiti 1400 kuna i 1000 kuna dara za dijete. Koprivničke vode nemaju klasičnu božićnicu, već će zaposlenicima isplatiti neoporezivi iznos prema Kolektivnom ugovoru, dok će Koming svojim radnicima isplatiti po 600 kuna.

Zaposlenici Koprivničko-križevačke županije dobit će božićnice od 1500 kuna, a nešto će bolji biti u gradskim upravama. Sindikalni povjerenici objavili su informaciju da će božićnica za zaposlene u koprivničkom JVP-u, vrtiću, gradskim ustanovama poput knjižnica, POU i muzeja te u koprivničkoj Gradskoj upravi iznositi 1750 kuna. Isto, a sukladno dogovoru sindikata i Vlada, bit će u u Gradu Đurđevcu.
Nešto će bolje proći zaposlenici u križevačkoj Gradskoj upravi gdje će 33 djelatnika, bez gradonačelnika i njegovog zamjenika, dobiti božićnicu od 2900 kuna.

Vezani članci

Najčitanije