Rekorder vikenda vozio s 3,3 promila

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke za vikend su imali pune ruke posla. Naime, tijekom vikenda sankcionirano je 87 prometnih prekršaja, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 33 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom, pet nekorištenja sigurnosnog i tri nepropisna korištenja mobitela.


– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u Botovu, kada je 34-ogodišnji vozač upravljao osobnim
automobilom pod utjecajem alkohola od 3,30 promila. Vozač je bio uhićen. Najveće prekoračenje brzine kretanja utvrđeno je isto u petak u Kenđelovcu, kada je 36-ogodišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 102 kilometara na sat, iako je na ovoj dionici državne ceste brzina ograničena na 70 kilometara na sat – objasnili su u Policijskog upravi.

Dodali su da je radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano pet mladih vozača , a sankcionirani su i zbog prekoračenja dopuštenih brzina kretnja i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

– Zabilježene su četiri prometne nesreće od čega tri s ozlijeđenim osobama, a okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje i nepropisno uključivanje u promet – zaključili su.

Vezani članci

Najčitanije