Riješeni papiri, Grad udruzi Mali princ predao Kuću podrške na korištenje i upravljanje

Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno podržali odluku o davanju na korištenje i upravljanje novoizgrađen prostor Kuće podrške Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ, i to bez naknade.


– Grad je vlasnik zemljišta i objekta, a kako bi udruga mogla koristiti ove nove prostore i prijavljivati se na nove natječaje u najavi potrebno im je dati pravo na korištenje i upravljanje. Ovaj projekt je značajno podigao standard socijalnih usluga na području našega grada i okolnih općina. Možemo biti ponosni kao grad na materijalne uvjete i razinu usluge koju smo uspješno osigurali za tu socijalnu skupinu- uvodno je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je udruga pri kraju s preseljenjem u nove prostore.

Udruga Mali princ je zahvaljujući ovom projektu dobila 565 kvadrata prostora, dnevni boravak za članove udruge i stambeni prostor za osam osoba, a tu je i igralište, kuhinja, sanitarni čvorovi i sve potrebno za kreativno izražavanje. Blizina Odjela za učenike s teškoćama u razvoju dodatna je pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega, već će se samo preseliti u susjednu zgradu.

– Udruga djeluje 24 godine i misao vodilja nam je osigurati sretan život naše djece. Naša će djeca sada imati kvalitetan poludnevni boravak i popodnevno druženje, koristiti moderne oblike terapija i socijalnu podršku te nove socijalne usluge. Jedna od njih je i organizirano stanovanje uz podršku. Ponosni smo na ovaj projekt, završen je pet mjeseci prije roka u najljepšem mjesecu u godini. Hvala svima koji ste nam pomogli u realizaciji – rekla je predsjednica udruge Kristinka Štefan.

– Velika je važnost provođenja usluge poludnevnog i dnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, prvenstveno zbog roditelja koji moraju raditi, a da za to vrijeme mogu svoje dijete ostaviti na sigurnom mjestu uz punu kvalitetnu skrb. Osmišljene su brojne aktivnosti tokom dana kako bi se poboljšala kvaliteta života korisnika, a udruga im nudi i druženje s vršnjacima, socijalizaciju te aktivno i kvalitetno provođenje vremena – rekla je vijećnica Anja Vujčić, ujedno i osobna asistentica u Udruzi Mali princ.


– Vjerujem da su ipak najsretniji korisnici Udruge, koji nove prostore najviše i zaslužuju. Zahvaljujem predsjednici Udruge na suradnji u provedbi ovako velikog projekta te veliko hvala projektnom timu Grada koji uspješno prijavljuje i provodi ovakve projekte – rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com