Sa Svim svetima stižu i provalnici kojima ništa nije sveto

Uoči blagdana Svih svetih, iz policije su građane podsjetili na nužne mjere opreza, kako im ionako bolne trenutke obilaska grobova najmilijih, dodatno ne bi zagorčali oni koji ne prezaju ni od čega i love svaki trenutak kako bi pokrali tuđu imovinu. Policija će u danima oko prvoga studenoga obilaziti groblja i poduzimati mjere u cilju sprječavanja krađa, posebice predmeta iz osobnih automobila, no svatko se treba i sam zaštititi.


– Građanima savjetujemo da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljive. Naime, u dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile. Svoje automobile, ali i stambene prostore zaključavajte te u automobilima na vidljivim mjestima ni na trenutak ne ostavljajte vrijedne predmete poput osobnih dokumenata, torbica, mobitela i novčanika, a sve s ciljem kako bi se smanjila mogućnost provala u automobile i krađa predmeta – navodi se u objavi.

Dobro je podsjetiti

  • Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.
  • Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen.
  • Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile.

 


Foto: Ilustracija

Vezani članci

Najčitanije