Sertić: Momčad ima kvalitetu, želimo što prije osigurati opstanak u ligi

Ivica Sertić predstavio se danas novinarima kao trener kojem je Uprava Slavena Belupa odlučila ukazati povjerenje u proljetnom dijelu sezone.


– Nešto najljepše što ti se može dogoditi u životu je da dođeš na čelo prve momčadi kluba u kojem si od malena. Naravno, odgovornost je jako velika s obzirom na situaciju na ljestvici, ali ne bojim se. Siguran sam da ćemo na kraju prvenstva svi biti sretni i zadovoljni – rekao je 45-godišnji koprivnički nogometni stručnjak.

Najavio je da će nastaviti tamo gdje je stao na kraju jeseni.

– Momčad ima kvalitetu, to je neupitno, a bodovna situacija na ljestvici nije primjerena kvaliteti momčadi. Tu očekujem pomak, prvi i osnovni cilj kojeg smo si postavili je ostanak u ligi i naravno da je moja želja da ga što prije i osiguramo te da se primaknemo sredini ljestvice.

Igrački kadar ostat će vrlo sličan onom s početka sezone, s tim da su momčad napustili stoper Musa i veznjak Aparicio. Pripreme će pak započeti čak 15 igrača koji su prošli kroz Školu nogometa Grada Koprivnice.


– Najviše bi me veselilo da se igrači koji su na odmor otišli ozlijeđeni vrate zdravi, to bi za nas bilo najveće pojačanje za proljeće. Tu prvenstveno mislim na Bačelića Grgića i Gordanu, koji su naši stožerni igrači, te mladi Jajalo i Bogojević. Pratimo tržište, a dovodit ćemo samo igrače za koje ćemo smatrati da su pojačanja na pozicijama koje su nam potrebne.

Sertić namjerava koristiti sustave 4-2-3-1 i 3-4-1-2, a vrlo je zadovoljan odnosom igrača.

– Pozitiva iz svlačionice preslikava se na teren, a momci rade onako kako bi svaki trener samo poželjeti mogao i zaslužuju sve pohvale za pristup i angažman – zaključio je Ivica Sertić.

Vezani članci

Najčitanije