Sravnili sa zemljom Gažijevu kuću u Basaričekovoj, sagradit će višestambenu zgradu

Jedna od najpoznatijih koprivničkih obiteljskih kuća prije nekoliko tjedana sravnjena je sa zemljom. Riječ je o kući koju je u koprivničkoj Basaričekovoj ulici sagradio Pavle Gaži, čovjek koji je kao generalni direktor, s nekolicinom suradnika, od Podravke stvorio međunarodno prepoznatljivu kompaniju. Bio je i sekretar, odnosno ministar za unutrašnje poslove SR Hrvatske, a u suvremenoj Hrvatskoj dva puta je nagrađivan za doprinos razvoju Koprivnice. Prvo je 2000. dobio nagradu Grada za životno djelo, da bi 2015. bio proglašen počasnim građaninom grada Koprivnice. Umro je u svojoj Koprivnici 18. veljače 2021. godine u 95. godini života.


Danas se negdašnje mjesto njegova doma pretvorilo u gradilište na kojem koprivnička tvrtka Švenda građenje planira izgraditi višestambenu zgradu.

Kako nam je rekao direktor tvrtke Zoran Švenda, objekt će ima devet stanova od 50 do 70 četvornih metara. Zgrada će biti sagrađena, predviđa, do kraja iduće godine.

– Interesa za kupnju stanova zbog atraktivne lokacije već ima, ali cijene stanova zbog svakodnevnog rasta cijena sirovina, u ovom trenutku je nemoguće odrediti – kazao je Švenda.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com