Staru prikolicu za prijevoz konja uredili u malu pokretnu točionicu piva

U maloj obiteljskoj pivovari u koprivničkom naselju Draganovec obitelj Hemetek proizvodi nekoliko vrsta craft piva prema svojoj originalnoj recepturi. Glavno im je pivo ‘Podravec’, ‘Monkey Business’ pšenično pivo, za područje Đurđevca proizvode ‘Graničar’ pivo, a uskoro kreću i s proizvodnjom crnog piva. Matija Hemetek ispričao nam je kako su nedavno realizirali veoma originalnu ideju i preuredili prikolicu za prijevoz konja u malu pokretnu točionicu piva.


– Došli smo na tu ideju zbog potrebe plasmana piva na tržište. Kod nas su u Hrvatskoj pokretna ugostiteljstva uglavnom bezlična, neoriginalna, a kad samo malo skokneš preko granice, tek tada vidiš kako to zapravo može dobro izgledati – rekao nam je Matija.
Uspjeli su realizirati vrlo originalnu ideju preuređenja prikolice za prijevoz konja u malu pokretnu trgovinu za posluživanje svojih proizvoda.

Mladi koprivnički pivar Matija Hemetek/ HELENA HRAŠČANEC
Mladi koprivnički pivar Matija Hemetek/ HELENA HRAŠČANEC

– Prikolicu smo pronašli u Splitu. Grozno je izgledala kad smo ju tek kupili, doslovno je to bio samo lim. Sredili smo ju sami, nešto od opreme smo već imali, a dosta toga smo morali nabaviti. Sad je unutra i voda i struja, a postavili smo i novi pod – kaže Matija.

Novi su pokretni šank nazvali ‘Craft box’, a kad se pojave na događanju, koncertu ili obiteljskom druženju, ljudi su uglavnom oduševljeni jer mora se priznati da nekadašnja prikolica za životinje u novoj namjeni izgleda vrlo atraktivno. Pivo su počeli proizvoditi iz hobija prije pet godina, a obrt je prošle godine otvorila Matijina mama Štefica. Od nedavno imaju i službenu tehničku dozvolu da s novim ‘Craft boxom’ pivo krene na put do novih kupaca.

Preuređena prikolica za konje sada je pokretna točionica piva/ HELENA HRAŠČANEC
Preuređena prikolica za konje sada je pokretna točionica piva/ HELENA HRAŠČANEC

– Pojavili smo se do sada na nekoliko evenata. Idemo gdje god nas zovu, a to je obično tamo gdje vole dati priliku malim obrtima, gdje nisu sponzori velike pivovare. Smatram da mi zapravo nismo nikome konkurencija, jer mi ne radimo velike količine, već nas zanima samo kvaliteta – kaže Matija.


Vezani članci

Najčitanije