Svi iskopi u Koprivnici bit će asfaltirani do kraja iduće godine

Svi kolnici, pješačko-biciklističke staze, cestovni prijelazi i sve što je zahvaćeno Aglomeracijom Koprivnica bit će sanirano i dovedeno u prvobitno stanje do kraja 2023. godine, istaknuo je danas Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda. Drugim riječima, sve što je danas po gradu i okolnim općinama raskopano bit će asfaltirano i više neće otežavati prometovanje.


Petras se obratio novinarima tijekom obilaska gradilišta retencijskog bazena Križevačka rekavši kako se na području Koprivnice grade još dvije takve građevine, jedna u Pavelinskoj, a druga kod Kauflanda. Kako je objasnio ti bazeni igraju važnu ulogu posebno prilikom jakih oborina kojima zbog klimatskih promjena sve više svjedočimo. U njih se slijeva sav višak vode pa će njihovim dovršetkom nestati plavljenje ulica i cesta nakon snažnih pljuskova.

– Aglomeracija u cjelini, kao i izgradnja retencija, trebale bi dovesti do toga da više ne gledamo poplavljeni podvožnjak kod Podravke jer će prepumpne stance imati gdje odvoditi višak oborinskih voda – zaključio je Petras dodavši da se radovi na projektu Aglomeracija Koprivnica odvijaju prema planu i do sada je odrađeno otprilike 64 posto posla.

Njegove riječi ispred izvođača radova tvrtke Radnik Križevci potvrdio je i Mirko Habijanec kazavši da ih ni nepredvidive vremenske prilike ne mogu zaustaviti da svoj dio posla obave u zadanim vremenskim okvirima.

– Jedini problem koji se javio jest poskupljenje materijala na tržištu, ali vjerujem da ćemo i njega nadvladati -riječi su Habijanca koji kaže da su radnici tvrtke na ovom projektu angažirani na čak 40 mjesta.


Zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž naglasila je da Aglomeracija Koprivnica građanima ulijeva sigurnost s obzirom na to da se njome mijenja stara kanalizacijska i vodovodna mreža.

Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda, istaknuo je da su ovdašnje tvrtke angažirane na realizaciji sva tri projekta aglomeracije u županiji pa će novac za radove ostati na ovom području.

– Bistra, Radnik Križevci i Koming iz Koprivnice odrađuju izvrstan posao i evidentno je da se radilo o sjajnom odabiru izvođača radova – zaključio je Vukmirić.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com