Najavljen pojačani nadzor prometa

Policija javlja da će ovog vikenda, danas i sutra, provoditi pojačani nadzor prometa kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća. Najviše će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece vozilima.


Tijekom vikenda najavljen je i nadzor vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala, nadzor sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“, te nadzor upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

Policija javlja kako je tijekom listopada na području naše Županije zabilježeno 84 prometnih nesreća, od čega 19 s ozlijeđenim osobama i 65 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U ovim nesrećama sudjelovalo je 215 sudionika u kojima je stradalo 23 sudionika, teško su ozlijeđene tri osobe dok je 20 osoba lakše ozlijeđeno. Od 215 sudionika prometnih nesreća, kod 14 sudionika alkotestom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 14 prometnih nesreća u kojima je stradalo 11 osoba, od čega su dvije teško ozlijeđene, a devet osoba je lakše ozlijeđeno. Brzina je, tijekom listopada 2022. godine, bila uzrok događanja 15 prometnih nesreća u kojima je teško ozlijeđena jedna osoba dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. U listopadu su evidentirane 23 prometne nesreće u kojima su počinitelji napustili mjesto prometne nesreće.


Najčešće vrste prometnih nesreća bile su bočni sudar i udar vozila u parkirano vozilo, a najčešće okolnosti zbog kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje vozila na kolniku.

Mladi vozači prouzročili su 10 prometnih nesreća od čega jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su lakše ozlijeđene dvije osobe. Dva mlada vozača izazvala su prometnu nesreću pod utjecajem alkohola.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com