Tražio izuzeće suca jer se kod nas svi poznaju i imaju rodbinske veze

Lidija Vuljak, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici nedavno je imala pomalo neobičan zahtjev koji je morala proučiti. Naime, optuženik Dušan Oluić iz Obrovca tražio je izuzeće sudaca Općinskog suda u Koprivnici u svom kaznenom predmetu. Samo po sebi, ovakav zahtjev i nije neuobičajen, osim što je D. Oluić naveo zanimljivo obrazloženje svog zahtjeva.


– Radi se o malom gradu (Koprivnici, op.a.) gdje se svi poznaju, gdje su prisutne rodbinske i prijateljske veze i gdje se sve institucije nalaze u istoj ulici ili na sto metara od Suda te navedeno dovodi u sumnju pristranost sudaca Općinskog suda u Koprivnici – kazao je D. Oluić na ročištu održanom 20. ožujka ove godine. Zahtjev mu je odbijen.

– U zahtjevu za izuzeće nije naveo poimenično suca koji vodi kazneni postupak, a ni suce Općinskog suda u Koprivnici čije izuzeće traži. Stranka može tražiti izuzeće samo poimenično određenog suca koji u predmetu postupa, pa je isti valjalo odbaciti kao nedopušten – obrazložila je svoju odluku sutkinja Vuljak.

Vezani članci

Najčitanije