Tri najbolja igrača rukometa svih vremena

Svi konstantno pričaju o nogometu, košarci, ali što je s rukometom? Kao i navedeni sportovi, rukomet također ima svoje legende na terenu. Vjerojatno već poznajete neke od njih jer ste se sigurno već kladili na njihove performanse. A kad smo kod klađenja, dok se neki se pitaju koji rukometaš će pogoditi gol, drugi se pitaju kako pogoditi poljski multi loto.
Sada se pitate koja je korelacija između ovih tema? Iako su možda slični u pitanju loptica, obadvoje imaju velike mogućnosti za dobitke ukoliko imate malo sreće. Međutim, hajdemo pogledati koje su to legende zaslužile mjesto na našoj listi i na koga se kladiti na sljedećoj rukometnoj utakmici.


Ivano Balić

Prvo mjesto na našoj listi zaslužuje Ivano Balić. Počeo je svoju avanturu u rukometu još kao klinac u RK Split, davne 1997. godine. Ali, njegov talent brzo je prepoznat, pa nije ni čudo što je 2004. godine završio u španjolskom klubu Portland San Antonio, u samom srcu Pamplone.
Ali, prava priča o Baliću je, naravno, njegov nevjerojatan doprinos hrvatskoj reprezentaciji. odigrao je 198 utakmica za nacionalni tim između 2001. i 2012. godine, i svaka od tih utakmica bila je nevjerojatna.
I kako ne spomenuti 2003. godinu? Hrvatska je tada, pomalo iznenada, osvojila Svjetsko prvenstvo, ostavljajući cijeli svijet u čudu. Ali, Balić i ekipa nisu stali na tome. Već sljedeće godine, na Olimpijskim igrama u Ateni, ponovno su zasjali, osvojivši zlato i dokazavši kako njihov uspjeh nije bio samo sreća. S Balićem u timu, Hrvatska je nastavila s osvajanjem medalja.

Nikola Karabatić

Nikola Karabatić je započeo svoj životni put u Francuskoj još kao mališan. Taj put ga je odveo do nevjerojatnih visina. Kroz svoju impresivnu karijeru, Karabatić je postao srce i duša francuske reprezentacije, poznate kao “Les Experts”, braneći njihove boje čak 335 puta. Njegov talent i strast prema igri došli su do izražaja kroz više od 1200 golova koje je postigao.
Ali, znate što? Njegova priča ne staje tu. Ovaj čovjek je četiri puta podigao trofej svjetskog prvenstva. I kao da to nije dovoljno, tri puta je osvojio europsko prvenstvo i tri puta zlato na Olimpijskim igrama. Zamislite samo tu kolekciju medalja!
Također je čak četiri puta bio proglašen za najvrjednijeg igrača (MVP) na velikim turnirima.


Mikkel Hansen

Visok 193 cm, s odmah prepoznatljivom dugom kosom i trakom za znoj, Hansen je započeo karijeru u GOG-u iz Gudmea u Danskoj, osvojivši dansko prvenstvo, prije nego što je 2008. prešao u FC Barcelonu, a zatim se 2010. vratio u Dansku u AG København.
Mikkel Hansen, prava legenda sporta, ostavio je neizbrisiv trag tijekom svojih godina u Paris Saint-Germainu. Zamislite, devet puta je s timom osvojio francusku ligu i ukupno se domogao 21 trofeja. To je, morate priznati, impresivno!
Ali Hansen nije samo timski igrač. Individualno, čovjek je prava zvijezda. Tri puta je bio proglašen najboljim igračem godine od strane IHF-a – 2011., 2015. i 2018. To nije mala stvar! A ne smijemo zaboraviti ni 2016., kada je bio MVP Olimpijskih igara, gdje je Danska osvojila zlato. Iako su 2020. morali prihvatiti srebro, Hansen je bio taj koji je predvodio kao najbolji strijelac.
Dugo vremena, Svjetsko prvenstvo kao da mu je izmicalo. S Danskom je osvojio srebro 2011. i 2013., ali 2019. godine sve se promijenilo. Danska je tada započela svoj nevjerojatan niz, osvojivši prvo od tri uzastopna svjetska prvenstva – nešto što prije njih nije uspjelo nijednoj naciji. I dodali su još dva naslova, 2021. i 2023.!
Proglašen je MVP-om Svjetskog prvenstva 2013., a ponovio je tu čast i 2019. i 2021. godine. To samo dokazuje koliko je važan za danski rukomet, čak i kako godine prolaze. Mikkel Hansen nije samo igrač – on je prava rukometna ikona.

Vezani članci

Najčitanije