U đurđevački Muzej stiže visoko renomirana izložba Henrija de Toulousea-Lautreca

Nakon Picassa, Chagalla, Dalija, Hundertwasera i Hasegawee stižu djela Henrija de Toulousea-Lautreca. Na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno usvojili polugodišnje izvješće o radu Muzeja Grada Đurđevca. Izvješće o radu vijećnicima je prezentirala ravnateljica Edita Janković Hapavel.


Tom prilikom najavila je kako se u Đurđevcu priprema nova poslastica za ljubitelje umjetnosti koja će opet istaknuti Đurđevac na mapi kulturnih događanja u Hrvatskoj, pa i šire. Nakon što je izložba Hundertwasera i Hasegawe polučila veliki uspjeh i dovela tisuće ljudi u Muzej Grada Đurđevca stiže izložba Henrija de Toulousea-Lautreca.

Radi se o izložbi istaknutog francuskog umjetnika 20. stoljeća, Henrija de Toulousea-Lautreca, koja do sada u ovom obliku nije održana u Hrvatskoj.

Bio je majstor prenošenja pokreta i atmosfere uz samo nekoliko poteza kista ili pera. Lautrec je koristio slične tehnike da prikaže duh Pariškog života 1890-ih. Slikao je glazbene kavane i kabaree, dvorane i njihove zvijezde izrazitog karaktera, cirkus, bordele i hipodrome.

– S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo ovog poznatog umjetnika očekuje se da će i ova izložba zabilježiti i rekordan broj posjetitelja. Očekujemo da će se troškovi izložbe u cijelosti pokriti od sponzorstava i prodanih ulaznica – rekla je ravnateljica.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com