U Legradu održana sjednica Općinskog vijeća, rastu plaće zaposlenima u dječjem vrtiću

U ponedjeljak, 27. studenog u Legradu je održana 36. sjednica Općinskog vijeća na kojoj je, između ostaloga, tema bilo i povećanje plaća za zaposlene u Dječjem vrtiću ‘Vrapčić’ od 10 posto.
– Dogovoreno je da će plaće djelatnika rasti za 10 posto, s obzirom da je povećana minimalna plaća, pa se prema tome usklađuju sve ostale plaće, navedeno je u obrazloženju.
Vodstvo Općine izvijestilo je i o učinjenom u proteklom razdoblju, pa je tako rečeno kako je za sanaciju Šoderica do sada utrošeno više od 15.000 eura.
Donesena je i Odluka o porezu na dohodak na području Općine Legrad pri čemu će niža stopa iznositi 20 posto, a viša 30 posto. Božićnica umirovljenicima ove će se godine isplaćivati od 18. prosinca i to po 30 eura svakom umirovljeniku čiji prihodi ne prelazi 330 eura mjesečno te osobama starijima od 65 godina bez prihoda.
Donesena je Odluka o sufinanciranju pasa iz azila s područja Općine Legrad, pri čemu će se za pse koji su više od tri godine u azilu isplatiti naknada od 300 eura, a za ostale 200 eura. Na prijedlog vijećnika Vedrana Bebeka ograničava se isplata naknade za do najviše dva psa po domaćinstvu kako ne bi došlo do zloupotrebe poticaja.
Općina je odlučila i o isplati jednokratne novčane nagrade od 700 eura osobama koje su dale krv više od 100 puta za muškarce i 75 puta za žene.


 

Vezani članci

Najčitanije